onsdag 1. juni 2011

Teknikktips #1

Å samle sammen noen tips for å sykle bedre teknisk er noe jeg har tenkt på en god stund for min egen del, og jeg tenkte jeg skulle legge ut noen på bloggen i ny og ne.

Her er de to første:

1. Hold pedalarmene parallelle med bakken når man ruller i høy fart nedoverbakke.

Krype ned på styret er en selvfølgelighet for de fleste (gjerne med hendene samlet, nærme stemmen), men til stadighet ser jeg syklister som har det ene bene strukket helt ut selv om de prøver å rulle så raskt som mulig. Det er veldig dumt, for i høy hastighet tar dette benet svært mye vind, og bremser farten mye. Fant en tilfeldig youtube video bare for å demonstrere: http://www.youtube.com/watch?v=0tFpNsZXWgc&feature=related.


2. Slapp av i kjeven, skuldrene, og fingrene.

Umiddelbart høres dette kanskje ut som et merkelig tips, men dette leste jeg i en sykkeltreningsbok fra USA og det fungerer veldig bra!! Tidligere hadde jeg problemer med smerte i korsryggen, og dette har blitt mye bedre etter at jeg fokuserte på å "senke skuldrene" - for om man er anspent i skuldrene så forplanter dette seg nedover i ryggen. Slapp kjeve ("jelly jaw") og avslappede fingre (ikke klem hardt på styret - la fingrene ligge løst rundt) hjelper også til med å være avslappet i overkroppen, og dette er særdeles viktig i lange oppoverbakker - når man finner sitt intensitetsnivå med en bra tråkkfrekvens så kan man holde det gående mye lengre om man er fin og avslappet i overkroppen.


Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: