lørdag 25. juni 2011

Lillehammer-Oslo 2011

Nede i kjelleren er det mørkt, kaldt og skummelt. I dag tok jeg turen ned dit, og såpass langt ned at jeg måtte ta farvel til laget allerede etter 34km. Og jeg kom meg vel aldri helt opp resten av turen heller.

Hva gjør man når melkesyra pipler ut av tårekanalene, man er alene, og det er fortsatt 150km til mål?... Vel, det hjelper ikke å rope på mor... man må bare fokusere på å forsøke å komme helskinnet til mål. Det kommer heldigvis flere ritt og nye sjanser! ;-)

For (resten av) laget ble det en kamp mot to lag som startet henholdsvis 4 og 8min bak oss - Team HTC (X?) og Team Epartner Aktiv Mot Kreft (kunne spart noen bokstaver her føler jeg... forkortelsen er faktisk TEAM-K?..). I fjor var det visstnok betydelig større avstand (15min?) - og med kun 4min var dette en stressfaktor som gjorde at vi ganske sikkert åpnet for hardt (tar forbehold her - fullstendig analyse av mellomtider gjøres senere). Det endte iallefall opp med at TEAM-K (nytt navn) vant på 3:53 som er en suveren ny løyperekord med kun noen få sekuders seier til TEAM HTC/"X". United Bakeries kom inn 9min bak disse to og forbedret sin egen tid fra i fjor med ca 7min - så da har man iallefall en god unnskyldning til å ta en skål på middagen senere i kveld! ;-)

Nå ble det noen negative tanker underveis i dag og kanskje irriterte jeg meg over tilværelsens tilstand mere enn vanlig. Men, uansett... Jeg må si at dette er et av de dårligst arrangerte rittene jeg har vært med på i år - samtidig som det er med enorm margin den som har den dyreste deltageravgiften. Grunnen er veldig enkel: Arrangørene har spedd på med såpass mange ritt og starttider i samme løype de siste årene at fra Hamar syklet jeg sikkert forbi flere hundre andre syklister før jeg kom i mål (over 1000 kanskje). I fjor var United Bakeries involvert i en stygg velt da de syklet forbi noen som vinglet ut i veibanen, og det kommer garantert nye skader og ulykker. Ikke bare fordi man er tvunget til å sykle forbi mange andre syklister - men man må også stadig vekk sykle forbi biler (som er forhindret av de samme syklistene) som også er trafikkfarlig. Det er ganske enkelt helt idiotisk og man skulle trodd at Styrkeprøven, som har faktisk opplevd et par dødsfall de siste 10 årene (undertegnede var personlig vite til en av de), burde prioritere sikkerhet først. Enten bør man finne fornuftige starttider slik at dette unngås - ellers må man tilpasse de ulike løypene. Jeg kan i min villeste fantasi heller ikke forstå hva de 1200,- kr i deltageravgift går til.. man skulle vel tro at med de stordriftsfordelene som Styrkeprøven arrangementene har så ville det heller bli billigere og ikke dyrere enn de 200kr eller 300kr som typisk forlanges i andre landeveisritt. Ah... det var deilig å få sagt - nå kan jeg ta en hvil på sofaen.

Her et par fullstendig tilfeldige bilder jeg fant fram i farten:


Ett min før start

Sølvplasslaget (har ikke bilde av nr1)

"Hvor er nærmeste solseng?"
Kul video fra laget her:


Kom meg i mål tilslutt jeg også (4:29 offisiell tid). Resultatene er her.

2 kommentarer:

  1. Mye bra tanker og refleksjoner rundt arrangementet. Mvh Terje. www.sykkelprat.blogspot.com

    SvarSlett
  2. takk for det. var kanskje litt vel nedfor da jeg skrev dette rett etter rittet. Humøret er bedre nå! :-) Fin side du har!

    SvarSlett