Om bloggen og meg

Jeg heter Martin og er en overivrig sykkelmosjonist. Jeg skled gradvis inn i rollen som blogger, og på et eller annet vis gikk min treningsdagbok, som først ble ført på papir, til å bli ført på en Google blogspot-side og etterhvert bar det mer og mer preg av små fortellinger som andre gadd å lese. De senere år har det gradvis utviklet seg, og i tillegg til denne siden har jeg jobbet med konkurransen Klatrekongen som er på klatrekonge.com.

Jeg har aldri vært toppidrettsutøver, men driver med sykling fordi jeg har blitt utrolig glad i sporten som hobbymosjonist. Jeg startet i 2001 som også er første gang jeg syklet Birkebeinerrittet - en sykkelinteresse som etterhvert utviklet seg i retning landeveissykling, og i dag er det 90%+ av tiden som brukes på landeveien.

En stor del av barndommen min ble tilbragt på seilbåten Red Admiral. Familien vår var den første norske familien som seilte jorden rundt - en seilas som varte i fem år før vi flyttet til Kristiansand - da lærte jeg også norsk ettersom vi snakket engelsk frem til da. Den ene av bøkene fra seilasen ble for noen år siden gjenutgitt av Flyr Forlag - link her. Senere barndom og ungdomsår ble det også en del opphold i utlandet sammen med reiselystne foreldre før jeg dro til Boston USA etter gymnaset i Kristiansand for å studere. Etter militærtjeneste i Hønefoss på slutten av 90-tallet flyttet jeg til Oslo og begynte å jobbe i meglerbransjen, og har bodd i Oslo (riktignok over grensen til Bærum de siste par år) siden 1997.

Ut av røyken på vei opp Grefsenkollen. (c) Kristin Svorte

Interessen for sykling er et resultat av mange faktorer - men jeg liker friluft og jeg liker å bli sliten. Og det er kanskje det viktigste - å kjenne at jeg kjører meg så hardt at jeg tilslutt ikke orker mer. Det er mange andre ting også naturligvis - som naturopplevelsene, det sosiale ved å sykle med andre, konkurransene, og alt det kule utstyret - men det er den fysiske utmattelsen jeg aldri får nok av. Det er en slags sadomasochistisk narkomani ved å tyne kroppen og hodet til det ytterste, og stadig vekk blir jeg overasket over hvor mye juling kroppen er villig til å tåle.

Jeg er med på en del ritt, men er forholdsvis avslappet til hva slags resultat jeg får. Det viktigste er igrunn at jeg føler at jeg fikk gitt det jeg hadde! Og av-og-til så har jeg endt opp øvre del av listene - særlig kanskje de siste par årene da mosjonistformen har vært bra! ;-)

Ellers så setter jeg pris på at de som er innom her bidrar med en kommentar eller to - pga at det ble mange ulike kanaler gjøres nå all kommentering og evnt diskusjoner på Facebooksiden til bloggen. Like den!

Jeg er medlem av sykkelklubben Sagene IF Sykkel.

Har skrevet et egen innlegg om sykkelene mine her.


Jeg forsøker å logge de aller fleste utendørstreningene på Strava.com.

De fleste rittene jeg har syklet kan finnes på Rittranking.no.