torsdag 2. juni 2011

Askerrunden 2011 - et ritt på hjemmebane (nesten)!

Endelig et ritt hvor jeg kunne sykle til start! Herlig! :-)

Løypeprofilen på Askerrunden synes jeg så ganske ufarlig ut ved første øyekast, og den lille bakken ved 10km la jeg knapt merke til! Men: Det viste seg å være en ganske tøff løype - og med stigningsprosenter på rundt 10% i et par av bakkene (inkl den siste) ble dette en skikkelig utfordring for de av oss som er mest glad i slakere løyper!


En liten gjeng på ca 5-6 syklister (i VC30-39) stakk avgårde i den første (og kanskje bratteste...) bakken ved Slemmestad, og det holdt helt inn. Jeg har lært såpass at i disse rittene så må man bare gi 100% for å forsøke å henge med feltet, men selv med puls omtrent på maks hang jeg ikke med over denne bratte bakken. Jeg havnet i gruppen bak (på kanskje 20 mann) og endte opp tilslutt som nr 16 av ca 50 som startet, og er brukbart fornøyd. Særlig ettersom turen avsluttet med en litt for drøy bakke for min smak! Jeg merker meg at plass nr 1 og plass nr 2 (Alexander Kjær / Jarle Fredriksen) er helt identisk med det siste rittet jeg var med på, Spenst Tour VC!

Rittet i seg selv var profft arrangert - og med strålende vær og en fin løype er det vanskelig å være noe annet enn superfornøyd med en fantastisk sykkeldag!

Jeg har noen bilder fra min gruppe her: https://picasaweb.google.com/nebukanezer/2011_6_askerrunden#

Resultatene har blitt lagt ut her: http://www.emit.biz/races/2011.06.02/Askerrunden/resultat/CLASS.HTM

Det finnes også en bildeserie på Budstikka sine hjemmesider på linken her


"Hvor er ambulansen?..."

3min senere: Yess! Jeg klarte å sykle opp den siste bakken!

Spurten om 6 plass.

Hmmm.. er dette mål?.. må bare finne fram kartet mitt.

Etterrittsdiskusjoner (nytt ord som jeg fant opp nå).
2 kommentarer:

  1. Hei Martin.
    Takk for linken til bildene. Antar jeg du er å se i bakkene i Telemark tours imorgen : )

    Lykke til i resten av sesongen.

    SvarSlett
  2. Nei, desverre - får ikke vært med på alt! Neste for meg er Spinn Cup på tirsdag. Lykke til videre du og - keep cycling :-)

    SvarSlett