onsdag 8. juni 2011

Kongen av Kongsveien?.

Til tross for at melkesyra fortsatt hang litt igjen i bena fra gårsdagens ritt hadde jeg bestemt meg for å forsøke meg på noe jeg har hørt om i flere år men aldri prøvd: Kongen av Kongsveien! Dette er en løpende uformell konkurranse om å sykle mellom to 50-sone skilt opp en bakke (Kongsveien naturligvis) i nærheten av Ekeberg i Oslo.

Jeg har vel omtrent aldri vært i Kongsveien før, og etter å ha endelig funnet stedet syklet jeg først rolig opp en gang for å besiktige løypa: Den er jevnt slak oppover, og ikke særlig bratt så man kan holde ganske god fart hele veien. Etterpå la jeg i vei fra bunn og startet klokken ved første 50-skilt. Første par minuttene gikk fint, men tapte noen sekund pga en søppelbil (med kø bak) som stod midt i veien (grr.. ). Stivnet ganske bra mot slutten, og det er litt slakere i det siste partiet - så her kan man kneppe inn ganske mange sekund om man har krutt nok til å øke farten. På min klokke kom jeg inn på 4:36 - og til å være første gang jeg gjør det så er det greit nok. Neste gang skal jeg være fullt restituert og disponere kreftene smartere så klarer jeg nok en del bedre (samt unngå bilkø!... ).

Nedturen var når jeg nå kom hjem og skulle sjekke nettsiden hvor resultatene vanligvis skal legges inn for å oppdage at den er desverre er ute av drift :-( Håper det bare er midlertidig:  http://www.kongsveien.com/

Jeg husker ikke hva rekorden er på, men synes å huske at jeg ikke så noen tider under 4min, så det er kanskje rundt der? Får nøye meg med det som ligger på Strava foreløbig.

OPPDATERING: Siden jeg har syklet denne igjen senere ligger jeg i skrivende stund (16 juni) på toppen av listen, og kan for en liten periode titulere meg som "Kongen"!. Jeg vet, derimot, av erfaring at det er en del andre syklister i Oslo og omegn som er bedre enn meg i bakker (feks. OC Fagerli som har begynt å bruke Strava)  - så vi får se hvor lenge det blir til noen andre tar denne fra meg! Imellomtiden rusler jeg rundt i rød slåbrokk og røyker sigar. ;-)


Legger med dagens fulle sightseeingtur til Ski og Ås. Godt å se at jeg fikk K.O.M på Aker Brygge-Skøyen, som er jo indrefilet'en av "Tour de Finans"! ;-)


Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: