søndag 19. juni 2011

168 hårnålssvinger med Sa Calobra

I dag syklet jeg noen fantastiske fjell på Mallorca og etter en litt rask opptelling har jeg kommet frem til at det var 168 serpentinersvinger (tur/retur) på dagens sykkeltur med ca 3300 høydemeter. Serpentiner kommer fra latin og betyr slange, og slike svinger kalles vel dette fordi veien ser ut som en slange som ligger oppover fjellsiden!? Vel, på Mallorca er det iallefall svært mange av de!

I går ble jeg tipset fra Petri om å sykle Sa Calobra, og det var nok litt lengre bort dit fra hotellet mitt enn jeg ante - for det ble en 7 timers sykkeltur tur/retur for å få det til...  Men, for en fantastisk opplevelse - definitivt en sykkeldag som kommer til å bli huske i mange år, og en av de beste jeg har hatt. Stelvio er kanskje det fjellet jeg tidligere har syklet som jeg har syntes var mest spektakulært - men Sa Calobra er definitivt like bra - om ikke bedre! Legger ved en youtube video nederst jeg fant som viser nedkjøringen.

Den råeste bakken i dag ifht høydemeter var faktisk fra Soller til Monaber - en stigning på hele 821meter i en kontinuerlig bakke.

Her et par bilder jeg tok fra mobilen:

Fra Col Soller i bakgrunnen.. ned til Soller, og på vei opp den andre siden igjen!

Noen av hårnålssvingene i Sa Calobra


Kul video som viser hele nedkjøringen: http://youtu.be/HGdK4sGazyg

Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: