torsdag 9. juni 2011

Teknikktips #3

Dette er en fortsettelse av Teknikktips #1 og Teknikktips #2 med et par punkter til:

5. Bakken er ikke ferdig før man er på vei ned igjen. Det er lett å sette seg ned på setet og puste ut straks man når toppen av en bakke. Men om man holder intensiteten helt til man har fått fart igjen over toppen så kan man kneppe inn mange sekunder. Dette er superviktig i alle ritt hvor best mulig tid er prioritert (f.eks. Birkebeinerrittet hvor dette er ekstremt viktig), og gjelder forsåvidt også for langrenn (ikke at jeg har filla peiling på hvordan man kommer seg raskt avgårde med to planker under føttene).

6. Ha en finger rundt styret når veien er dårlig. Dette er et sikkerhetstips... jeg har selv gått på trynet en gang i terrengritt (Raumerrittet) for noen år siden da jeg var uoppmerksom og traff en klump i veien. Hendene "hopper" av styret og man ender opp med å tryne skikkelig med hodet først. På racersykkel har jeg hatt et par nestenvelt av samme grunn. Mao: Det er en veldig god vane å alltid ha en finger rundt styret - vanligvis tommelen, men om man holder på girsjalterne der det lillefinger og ringfinger. Det er forøvrig veldig lurt å ha hendene nede i bukken når man sykler i raske nedoverbakker av samme grunn - man har et mye bedre grep i styret om det skulle dukke opp bulker/humper i veien.

Godt grep - bra!

3 kommentarer:

  1. Ser ikke ut til at kommentaren min ble publisert (?), så jeg skriver en gang til..
    Flott med en blogg med litt grunnleggende tips! Akkurat det jeg var på leting etter, sånn at en amatør (med stor a) som meg, kan få noen små og store tips på veien.
    Følger deg videre, og håper tipsene fortsetter å rulle ;)

    SvarSlett
  2. Takk for det :-) Ja, det kommer flere! Tenkte å rulle ut noen i ny og ne blandt det andre jeg måtte tilfeldigvis komme til å skrive om relatert til sykling! ;-)

    SvarSlett