lørdag 10. august 2013

Specialized Roval Rapide CLX 40mm. Råeste hjulsettet jeg har hatt!

Nå har det gått en liten stund siden jeg fikk min nye sykkel Specialized S-Works Tarmac SL4 Red og jeg har nå syklet ca fem-tusen km på den. Jeg har så-langt byttet kjede to ganger. Her benytter jeg min Park-Tool chain-checker for å unngå å slite ned andre, og dyrere, komponenter. Jeg har også byttet felgbånd, ettersom det som fulgte med var litt for mykt og bulte et stykke ned i eike-hullene. Og jeg har testet litt forskjellige dekk. Bortsett fra det har jeg syklet på den med hylleoppsettet!

Kort fortalt er jeg veldig fornøyd med sykkelen. Det er gjennomgående topp-kvalitet på samtlige komponenter og svært lite å sette fingeren på. Dette er en topp-sykkel.

Ser fortsatt fantastisk ut!
Men det som jeg har blitt aller mest imponert over og som jeg ønsker å fremheve i dette innlegget er hjulsettet. Dette er Specialized sitt eget nye Roval Rapide CLX 40mm hel-karbon clincher (slange og dekk) hjulsett.I fjor da jeg var på sykkeltur i Nice så var det to andre som var med (eller var det 3?) som hadde kjøpt helkarbon felger fra Kina. Ruten vi syklet på da var på mye dårlig underlag, bl.a. en del grusveier (som opp col Finestre) og samtlige som syklet på kinafelger fikk sprekk i hjulene. Etter dermed å ha sett hva som kan skje med karbonfelger på dårlig underlag så var jeg derfor litt skeptisk da jeg fikk Specialized'en med Roval hjulene.

Et helkarbon hjulsett ville kanskje mange forbeholdt til bruk i ritt, men jeg har altså brukt de også under trening. Det er de eneste hjulene jeg har brukt de siste 5-tusen kilometerne. Og for å si det veldig enkelt: Jeg har gitt disse hjulene sinnsykt mye juling - og det er utrolig hva de har tålt.


Allerede en uke etter at jeg fikk sykkelen punkterte jeg under Ronde van Berg fordi jeg syklet inn i et hull i asfalten. Da smalt forhjulet så hardt at jeg fikk en typisk snake-bite punktering. I etterkant av dette har jeg gjort det samme to ganger til - begge disse gangene på bakhjulet. Og ingen tegn til skade på felgene i det hele tatt!


Julingen av Roval-hjulene fortsatte på min sykkeltur fra Oslo til Kristiansand da jeg bl.a. syklet på flere ti-talls kilometer grusvei. Fortsatt så hjulsettet helt nytt ut - og helt rett. Og under master-NM hvor jeg syklet inn i syklisten foran meg og slo kolbøtte med sykkelen så bakhjulet smalt i bakken så dekket eksploderte beviste hjulsettet sin styrke igjen! Forhjulet fikk nå sitt første ørlite kast (nesten ikke synlig), men bakhjulet er fortsatt helt beint.

Med all denne mishandlingen som hjulene har overlevd, så er det igrunn helt utrolig at dette er de letteste og stiveste hjulene jeg har eid!... Som jeg skrev da jeg oppsummerte mine første inntrykk av hele sykkelen, så er det nok mye takket være hjulsettet at hele sykkelen kjennes såpass stiv og lett ut som den gjør. Hjulsettet i så måte er en av de aller viktigste komponentene.

En annen ting som er verdt å fremheve er at bremseeffekten på disse er suveren også i regnvær. Mine tidligere erfaringer med karbonfelger er at de blir glatte, men på disse så har Specialized lagd en ru-overflate på felg-kanten som fungerer helt utmerket også i regnvær. Faktisk så tror jeg disse bremser bedre i regnvær enn også mine tidligere alu-felger.

24mm racing dekk.
Jeg har forresten eksperimentert en del med ulike dekk i sommer - fra 23mm til 25mm bredde - og dette skal jeg skrive litt om i et eget innlegg. Jeg skal iallefall ikke tilbake til 23mm! :-)

Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: