tirsdag 20. august 2013

Velominati boken i praksis!...

Takk til Sykkelerik for å ha lånt meg boken til Velominati som jeg har kost meg med de siste par kveldene. For de som ikke kjenner Velominati så skrev jeg en liten introduksjon til de ifjor Ellers er det bare å gå direkte til sidene deres og lese "The Rules". Boken som nå har kommet er egentlig bare en utdypning av regelsettet, men morsomt skrevet og proppfull av intern sykkelhumor som nok er best egnet for de mest ivrige sykkelmosjonistene!

Den mest kjente av reglene er #5:

Rule #5//Harden The Fuck Up.Funnet roen med en god bok!
I kveld testet jeg en regel jeg ikke har vært veldig obs på tidligere - og det er regel #78

Rule #78
// Remove unnecessary gear.
When racing in a criterium of 60 minutes or less the second (unused) water bottle cage must be removed in order to preserve the aesthetic of the racing machine.13

Jeg var i kveld med på rittet Wiersholm Open, og det er en slags bakketempo opp til Tryvann, men man må først sykle inn og ut av Sørkedalen hvor det er helt flatt. Det er individuell start men ikke noen regler om at man ikke kan kjøre lagtempo sammen med andre - så det åpner opp for en del ulike strategier. Bl.a. opplevde jeg for et par år siden at en deltager hadde hyret inn Knut Anders Fostervoll for å sykle pace foran han hele rittet! Han fikk dette til ved å ha Fostervoll startende 30 sek før han selv, hvorpå Fostervoll bremset opp og ventet på ham rundt første sving! For de fleste av oss andre blir det tilfeldigheter om man havner sammen med noen man kan kjøre tempo sammen med i Sørkedalen, men det er helt ok - det gjør arrangementet litt mer uformelt og avslappet. All ære til Wiersholm som bruker betydelige resurser på å arrangere dette fine rittet for sine næringslivskontakter samt andre venner av huset! :-)

I kveld kom jeg kanskje dårlig forberedt ifht løpstaktikk (jeg hadde ikke hyret inn noen toppsyklist som skulle starte rett før meg...) men med hjelp fra Rule#72 og Rule#52 var sykkelen iallefall optimalisert ihtt Velominati! Merk den lille drikkeflasken og at jeg har skrudd av den bakre flaskeholderen siden rittet varer mindre enn 60 minutter!

Rule#52 i praksis
Jeg endte opp med å sykle 95% av distansen alene eller tauende på noen andre (mens de to som vant herreklassen ca 30 sekund foran meg kjørte partempo 100% av løypa), men takket være The Rules så slapp jeg i det minste å drasse på et par hundre unødvendige gram opp bakkene! Jeg kom i mål på en 5te plass - en litt sånn typisk plassering for meg om dagen kanskje - og hadde naturligvis et ønske om å oppfylle regel #70:

Rule #70
// The purpose of competing is to win.
End of. Any reference to not achieving this should be referred immediately to Rule #5.11

Det betyr ikke at man nødvendigvis skal vinne (men en fordel naturligvis...). Men man skal sykle med et mål/ønske om å vinne! Og det gjorde jeg forsåvidt - innsatsen var bra - og jeg slo min gamle pers fra to år tilbake med nesten to min. Så jeg er fornøyd med det - selv om jeg gjerne skulle sett at jeg hadde et par temposterke syklister som startet rett foran meg også. Men det får jeg koordinere til neste år!

Forøvrig merket jeg meg at noen stilte med tempobøyler på syklene sine - men dette er faktisk ihht reglene ref regel #54 (da definerer jeg opp til Tryvann som en "mountain")!

Rule #54
// No aerobars on road bikes.
Aerobars or other clip-on attachments are under no circumstances to be employed on your road bike. The only exception to this is if you are competing in a mountain timetrail.
Men nå skal jeg holde kjeft... pga regel #72:

Rule #72
// Legs speak louder than words.

3 kommentarer:

 1. Hei,
  På vestlandet, nærmere bestemt i Ålesund, gjelder regel no 9 ofte!

  For øvrig så har du en veldig brablogg, som er til stor inspirasjon for nyoppstartet sykkelteam i Ålesund. Sjekk oss gjerne på Instagram "Commodumcycling", og så er blogg etc. i støpeskjeen :)

  Øystein
  CCT

  SvarSlett
  Svar
  1. takk for det :) Lykke til med klubben - ser bra ut. I-og-med dere er i støpeskjeen så er det en ting jeg synes er veldig morsomt som dere bør vurdere! Jeg så dette hos en liten klubb i Kristiansand: Og det er at alle medlemmene har et eget klubbnummer - og til enhver tid så sykler de med nummeret sitt bak på sykkelen. Når et medlem slutter så blir nummeret "pensjonert". Sjekk Lund Cykleklubb - her er f.eks. medlem nr 45 i aksjon: https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1146143_550274075007763_259236279_o.jpg

   Slett
 2. meget godt tips som vi tok tak i med en gang!

  Vi skal gjennomføre noen ganske kule ritt som "administreres" av Strava til neste år, og forøvrig så er vi nok også inspirert av Oslos Klatrekonge :)

  Når vi er mer på nett mht. aktiviteter/ritt og sosiale medier, så kan det være vi må be om en liten tweet eller noe ;)

  Takk for innspill med klubbnummer - snakkes!

  Øystein
  CCT

  SvarSlett