mandag 5. august 2013

Åseral Rundt 2013 - et ritt for å avslutte ferien!

Det er overraskende hvor få fellesstartritt i Norge som har skikkelige bakker! Jeg antar at grunnen til at det er slik er fordi de fleste rittarrangører ønsker å tilrettelegge rittene sine for så mange deltagere så mulig, og de frykter at lange/harde bakker vil ha en negativ effekt på antall deltagere. For min egen del så passer det forsåvidt ganske greit ettersom min styrke er i kortere bakker/knekkere, men det er jo gøy med noen tøffe stigninger av og til! Derfor ble jeg litt interessert da jeg så løypeprofilen til Åseral Rundt, som inneholder to harde klatringer - og med start/mål i Evje (45min fra Kr.sand) så var det bare å hive seg i bilen for å bli med!

Ved startnr-utdelingen fikk jeg utdelt nr 13!... Jeg ble oppriktig glad for dette for nå ville jeg endelig få brukt Velominatis "rule13" som sier at om man får utdelt dette startnummeret så skal man snu det opp-ned for å "counter-act its negative energy"! Dette skrev jeg forøvrig også om i min guide til hvordan man fester startnummer for en liten stund tilbake.

Sekretariatet i bakgrunnen!
Jeg synes det er utrolig artig å være med i små lokale ritt som dette. Et kontrollert antall deltagere (ca 40 stk i den "raske puljen"), en lite trafikkert løype, kakefest ved målgang - og i det hele tatt god stemning! Det hjalp nok også litt på humøret at jeg ikke hadde de store ambisjonene om en topp-plassering etter å ha kikket på løypeprofilen, og hadde bestemt meg for å være så avslappet som mulig og bare ha det gøy! Etter forrige helgs velt så var hovedambisjonen min å ikke gå på trynet igjen!...

Otra IL Sykkel Åseral Rundt 040813 (7)
Bilde fra Otrail.no - (c) Geir Daasvatn
Den tøffeste bakken som er i Dåsvannsdalen i retningen mot Bortelid (jeg syklet denne veien for et par år siden da jeg lagde denne lille filmen) startet vi på etter to mil - og dette er en skikkelig hard bakke med ca 300 høydemeter og en snittstigning på 8%.  Jeg hang på så lenge jeg klarte, men måtte slippe gruppen med de 6 raskeste litt over halvveis opp bakken, men kom meg allikevel opp på en ny personlig klatrerekord for en kat-3 stigning med en vam (fart angitt i antall meter klatret på en time) på ca 1420m - så jeg er i grunn godt fornøyd med det.

Otra IL Sykkel Åseral Rundt 040813 (53)
Bilde fra Otrail.no - (c) Geir Daasvatn
Resten av løpet så var vi en gjeng på 10 stk som jobbet sammen for å hente inn de i front (som ble etterhvert redusert fra 6 til 4 mann), men vi klarte det ikke til tross for at vi så de ca 30 sekund foran oss i starten på den siste klatringen, og de kom tilslutt ca ett min foran oss i mål. Med et slikt løpsforløp så ble snittfarten ganske høy (rett under 40kmt) til tross for den harde løypeprofilen og til tross for at det gikk svært rolig den første milen - så det ble en hard økt! Jeg hadde også litt krutt igjen i bena på siste oppløpet og fikk testet en skikkelig langspurt på den lange sletta ved Evjemoen til målstreken og kapret en 6 plass. Vinner ble Øystein Blom-Olsen fra Åsane CK.

(I etterkant så har jeg fått høre at en mann (fra LCC) ble påkjørt av ene forbipasserende buss og har pådratt seg lettere skader... Bussen kjørte visstnok videre uten å stoppe. Høres ut som en stygg sak som bør gi konsekvenser for sjåføren av denne bussen... )

Som det hør-og-bør seg i lokale sykkelritt så var det kakefest ved målgang! Der fikk jeg bl.a. hilst på Christian Wulff - som var litt artig ettersom senere på kvelden så gikk hans film om Norseman på NRK1 med han selv i hovedrollen. Den kan forresten sees her på nrk.no for de som er interessert - anbefales!
Noen lokale helter inntar bakevarer!
Alt i alt en morsom dag på sykkelsetet og et flott ritt for de som ønsker å teste et par fine bakker i en fellesstart!

Se en rekke bilder via Otrail.no tatt av Geir Daasvatn.

Været stod forresten også i stil med mitt uheldige startnummer. Det kom noen skikkelig kjipe stormbyger - og med lett gjørmesprut så ble det en artig sokkeskille på slutten av løpet! :-)

Ikke sol... men lett gjørmesprut! :)

Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: