mandag 9. april 2012

Påskeferie med Gopro kamera

Mere film!... Fortsatt ikke forferdelig spennende, men helt klart et morsomt leketøy! Mens andre er på Mallorca eller Spania og finpusser på grunnformen i sol og varmegrader har jeg oppholdt meg i minusgrader på fjellet...

Forøvrig så er et supertips når man er på ferie med familie å "hoppe av" bilturen med sykkelen før man kommer frem! F.eks. hoppet jeg av i Arendal på vei fra Oslo-Krsand og syklet derifra inn (via Birkeland ca 10mil), og når vi dro videre til Bortelid syklet jeg mens de andre kjørte. Fin måte å effektivisere tidsbruken litt! :-)

Vedlagte video er fra sykkelturen til Bortelid - og litt sykling på fjellet med terrengsykkelen... inkl fall... :-(


14 kommentarer:

 1. hehe trøbbel med kjedet ?? :)
  Bra video det der da.
  Blir veldig bra kvalitet med gopro, stabilt
  og fint bilde.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe.. ja. Prøvde å få det løs i sikkert 10 min og ga tilslutt opp. Men da jeg begynte å rulle sykkelen hjemover så løsnet det av seg selv ila 30 sekund pga vibrasjonene! ;-)

   Slett
 2. Hvor er det du redigerer filmen, legger på lyd og spoling? Vurderer et slikt kamera selv. Morsom sak :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann, jeg har brukt et program som heter "Sony Vegas Movie Studio HD" som er egentlig ALT for avansert for meg og kan brukes til ganske proffe saker tror jeg.. Men klarer såvidt å få det til - bra program, men regner med at det finnes en del andre. Tror faktisk man kan gjøre ganske mye med Windows sitt "Movie Maker" også (den følger ikke lengre med Windows, men kan lastes ned gratis fra Microsoft tror jeg).

   Ellers så er den effekten i starten av filmen noe som heter Timelapse og er egentlig ikke film - her tar Gopro kameraet to bilder i sekundet - og når man legger inn alle bildene så blir det en film som ser ut som går sykt raskt. Kul effekt som gjøres enkelt med Gopro. Gopro kameraet kan også filme video i opptil 120 bilder per sekund om man ønsker å kjøre noe i super-slow-motion! :-)

   Slett
 3. Takk for svar. Da skal jeg ut å handle kamera i dag. Greit med litt bevismatreale den gangen jeg blir kjørt ned av en bil også :) Var milimetre unna i går ved Besserud på vei ned. Skulle gjerne hatt kamera da om noe hadde skjedd.

  SvarSlett
  Svar
  1. uff da.. får da håpe det blir noe hyggeligere enn det du får på film!

   Forøvrig kjøpte jeg mitt på Fotovideo (www.fotovideo.no) - pakken som het Outdoor Edition - tror det er ganske ok priset der. I tillegg så kjøpte jeg et 32gb minnekort som de hadde supertilbud på og en Gopro sykkelfeste. Slikt: http://gopro.com/camera-mounts/handlebar-seatpost-mount/

   lykke til :)

   Slett
 4. OK. Men får du ikke festet kameraet til ramma med det tilbehøret som følger med?

  SvarSlett
  Svar
  1. det kommer med både en stropp og noen fester som man klistrer på, men om man skal feste skikkelig så er det nok helt klart best å kjøpe tilleggsbraketten som er beregnet på sykkel.

   Slett
 5. Anonym: GoPro er ganske mye billigere i USA hvis du kjenner noen skal dit. Betalte 1800,- for mitt i fjor høst.. (Siste utgave, kostet vel over 3000,- i Norge da)

  Martin:
  Hvilken innstilling kjører du med når du filmer?

  SvarSlett
  Svar
  1. ok - det var jo utrolig mye billigere!...

   jeg er jo helt nybegynner, men filmet nå sist på 720-30 med widescreen. Jeg gjorde det fordi jeg innbilte meg at batteriet ville vare lengre... men det har jeg igrunn ikke rukket å sjekke. Kjøpte et 32gb minnekort, så det bør jo ha masse plass til å filme i høyeste kvalitet om bare batteriet holder.

   testet også et par opptak i modusen som filmer 120 bilder per sekund: da kan man kjøre ultra-slow motion etterpå - ganske artig.

   Slett
 6. Jonas - Tidligere Anonym :)10. april 2012 kl. 23:03

  Da sitter jeg her med GoPro HD Hero2, dog Motorsport Edition. Må kjøpe noen ekstra fester til sykkern. Dro til med et 32 gig kort. Nå blir det å teste å redigere i natt :) Prøvde iMovie (har Mac), skjønte lite av det systemet. Så skal prøve meg med noe annet. Men skal vurdere å kjøpe et LCD display, ser jo ikke helt hvor man filmer/tar bilde nå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kult grattis :) Ingenting som nye leketøy!

   Slett
 7. Nice video! Good edition! You won the fighting against chain ;-)

  SvarSlett