søndag 15. april 2012

3'dje plass i Stjernetråkken 2012

Endelig en pallplassering med 3dje plass i Veterancupen 30-39!... Og det tok bare 12 år med sykling før jeg klarte en skikkelig plassering! ;-) Nå har jeg alltid vært med på ritt fordi jeg synes først og fremst det er gøy å være med, men det var jo en god følelse å vinne spurten i hovedfeltet også. Etter at jeg passerte streken gikk det ganske raskt opp for meg at om det hadde vært litt mere villighet i feltet til å kjøre inn de 2 i front (som kom inn bare 11sek foran meg tilslutt...) så hadde jeg sannsynligvis tatt førsteplassen. Men, formen er iallefall beviselig bra og det kommer flere muligheter for gode plasseringer fremover!


Jeg var med på dette rittet ifjor også - og siden det er et av de første rittene som arrangeres i hele landet så følger det ikke med godværsgaranti... Med 4-5 grader og regn hele veien ble det ganske kaldt på hender og føtter og da jeg varmet opp før rittet startet var det såpass kraftig hagl at det svei godt i ansiktet og lårene... slapp heldigvis dette etter start. (Tror noen av tur-startfeltene senere fikk helt ok vær da det sluttet å regne etter at vi var ferdige..).

IMG_3199


Det meste fungerte bra i dag - kjørte flere ganger igjennom de siste km av løypa før start, sykkelen og de nye hjulene mine (som virker sinnsykt bra!..) var 100%, hadde bra bekledning ifht griseværet, topp support-team (kjæresten!), og ikke minst gode ben. Underveis i rittet gikk det lett og fint - kjørte til tross for det relativt kynisk og sparte krefter frem til ca 40km. Derifra inn var jeg ganske aktiv i front og bidro i forsøk med å hente inn bruddet, men forsøkene strandet gang på gang - og det ble med rykk og napp med diverse kjøring fra 3-4 mann og en svær sekk bak. Særlig de siste 5km var frustrerende med stabilt 20sek frem til bruddet og ingen villighet til å kjøre jevnt fort (gikk utrolig tregt til tider..). Men, slik er fellesstartritt - de to i front kjørte også bra ettersom de klarte å holde unna, og man bør forsåvidt skylde på seg selv at man ikke turte å bli med de da de stakk tidlig og/eller guts'et mere i å kjøre de inn.

Kjæresten tok mange bilder som kan sees her: Det er av naturlige årsaker en del bilder av VC30-39, men hun knipset en del bilder av andre startfelt også.

Resultater finnes via Fredrikstad Sykkel sin side.

Stravadata her.


16 kommentarer:

 1. Kudos til dama!
  Bilder og greier!!
  Fredrik.

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal viderformidle. Jeg har et supert 1-persons supportteam som bidrar med svært mye inkl planlegging, løypebesiktigelse, mat, drikke, transport, heiarop, foto, mm.!

   Slett
 2. Bra kjørt Martin! Gratulere med pallplassen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk - vi sees vel i et startfelt snart igjen! Forhåpentligvis med litt bedre vær. :-)

   Slett
 3. Kan jeg låne et bilde til bloggen min? Seff med ref til fotorgrafen. Grattis med godt resultat :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jada - ingen problem! Regner med at oppløsning/kvalitet er nok på de jeg la opp - så bare kopier fra de som ligger på nett? Om ikke kan jeg sikkert sende deg den du vil ha.

   Slett
  2. Takk, da ligger rapport ute på: http://www.jenspeter.no/stjernetrakken-2012/

   Slett
 4. Ser på Stravadata at målgang lavere enn start. Var det ikke en rundløype?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, men i slikt dårlig vær så blir høydeprofilen på min Garmin (og mange andre enheter også) dårlige ettersom de bruker barometrisk trykk som primærmåler for høydeendringer. Om du ser på "segmentet" Stjernetråkken så tror jeg denne høydeprofilen er relativt riktig: http://app.strava.com/segments/739857?units=meters

   Slett
 5. Gratulerer med første pallplass!

  SvarSlett
 6. Svar
  1. takk :) Neste nå er Sentrumsløpet (blitt overtalt til å bli med en gjeng fra jobben..). Så da havner vi kanskje i samme startfelt!? (selv om din sluttid nok blir noe bedre enn min tror jeg).

   Slett
 7. Fine bilder. Mvh Steffen, ACK.

  SvarSlett
  Svar
  1. takk - skal viderformidle til fotografen!

   Slett