onsdag 25. april 2012

Sykkelquiz: Resultater!

Gratulerer til Robin Kaspersen, Jim Kjerpeseth, og "Flying Dutchman" (duh...) som toppet sykkelquiz'en med 14 av 15 riktige svar! Premien er et sett med Langeposer fra våre hyggelig venner hos langeposer.no. Desverre så trenger jeg én vinner til premien, og det gjør vi ganske enkelt: Første mann av disse tre som skriver en kommentar til dette innlegget vinner! ;-)

Deltagelsen i quiz'en var over forventning med hele 105 utfylte besvarelser - og kanskje litt overraskende at ingen klarte full pott!.. Her var det en viss sprik i kunnskapsnivået, men generelt var det et bra nivå - se hele resultatlisten under. Nederst legger jeg ved de riktige besvarelsene for de som er interessert - her lærte jeg selv litt da jeg satte sammen spørsmålene, så jeg anbefaler å kikke igjennom.

Resultater

Fasitsvar - Sykkelquiz'en1.     Hvem vant Tour de France i 1992?
Svar: Miguel Indurain


2.     Hva gjør du om du punkterer på treningstur og du sykler på parisere?
Svar: Roper til kona (e.l.) som kjører pes at hun må skynde seg å få fram reservehjulet
Kommentar: Sykler du på parisere og punkterer så er det enten å bytte dekk (var ikke et alternativ) eller å få fram et reservehjul. Her var det faktisk et par stykker som svarte «bytte slange»!... uff da!


3.     Hva het dopet som Alberto Contador ble nylig dømt for?
Svar: Clenbuterol


4.     Hvis du sykler opp til toppen av en bakke i 20kmt og sykler ned igjen i 40kmt - hvilken snittfart får du da?
Svar: 26,7kmt
Forklaring: Snittfart er en funksjon av tiden som brukes (ikke distansen) i ulike hastigheter. I dette tilfellet vl man alltid bruke dobbelt så lang tid opp som ned, uavhengig av bakkens lengde, og 20kmt vil derfor «veie» dobbelt så mye som 40kmt. Kan derfor regnes ut slik ((2 * 20kmt) +40kmt)/3 = 26,7kmt


5.     Hva er Marco Pantanis rekord opp Alpe d'Huez?...(min)
Svar: 37 1/2min


6.     ... og hvor lang tid brukte raskeste syklist (Sanchez) under TdF i 2011?(min)
Svar: 41 1/2min
Kommentar: Det kan tyde på at det har vært en viss reduksjon i inntaket av ulovlige prestasjonsfremmende medikamenter når dagens raskeste syklist er hele 4min saktere opp denne bakken enn Pantanis gamle rekord...


7.     Du sykler i veibanen på vei rundt en rundkjøring. Trikken er på vei inn i rundkjøringen fra høyre foran deg.. hvem har vikeplikt?
Svar: Det spiller ingen rolle etc...
Kommentar: Det er svært få bilister og syklister som er klar over det - men trikken har i utgangspunktet vikeplikt når den er på vei inn i en rundkjøring (det er vel omtrent den eneste gangen Trikken har vikeplikt for noe som helst). Eksempler på slike rundkjøringer i Oslo er f.eks. på Solli Plass eller rundkjøringen ved Nasjonaltheateret. Men, at den på papiret har vikeplikt betyr naturligvis ingen rolle for Oslos trikkeførere, og det korrekte svaret er derfor at "det spiller ingen rolle, du blir delt i 3 deler om du forsøker å utfordre trikken".


8.     Om du skal være Euro-Style (ref OREC), hvilke av disse er fyfy?
Svar: Å slå av en prat med en triatlet
Kommentar: Tydlig at ikke alle kjenner til OREC – lær mere om dette her. Mange som svarte "å ha solbrillene på utsiden av hjelmstroppen", men det er jo nettopp der de skal være!


9.     Hva er viktigst på lørdagskvelden?
Svar: Spise pasta, drikke farris og legge seg tidlig, det er ritt imorgen tidlig!!!
Kommentar: Folkens – dette er en sykkelquiz!.. Overaskende mange som svarte at det var viktigere å prøvesmake et utvalg av italienske rødviner!?... Og det ville også vært riktig svar om dette var en vinquiz! 


10.  Hva betyr "terskelwatt"?
Svar: Hvor hardt man kan tråkke uten å akkumulere for mye melkesyre


11.  Du vinner på flakslodd dagen før et 20km temporitt på en flat løype. Hvilke av disse tiltakene vil ha best effekt på tiden din?
Svar: Oppgradere bakhjul fra lavprofil til høyprofil
Kommentar: De fleste svarte riktig på denne, men det er verdt å påpeke at høyprofil og platehjul er definitivt ikke det første man bør kjøpe ifht aerodynamikk per krone. Man får f.eks mye mere for pengene ved første å kjøpe tempodrakt og tempohjelm. Les f.eks. denne artikkelen her.


12.  Hva er verdens største (i antall deltagere) sykkelritt?
Svar: Cape Argus (Sør Afrika)
Kommentar: Svært mange svarte Birken her... det er nok "bare" verdens største terrengritt. I år (2012) syklet over 31tusen landeveissyklister i mål under Cape Argus, som arrangeres i Cape Town. Det ser forøvrig ut som et utrolig morsomt ritt å være med på - fristende!..


13.  Hvem er størst?(i omsetning)
Svar: Shimano


14.  I omsetning: Hvor stor er Campagnolo i forhold til Shimano?sånn ca
Svar: 5/95
Kommentar: Campagnolo har tapt ekstreme markedsandeler de siste ti årene, og har gått tilbake på alle fronter. De er nå ca 1/20 av størrelsen til Shimano. Og ikke nok med det så er SRAM faktisk blitt ca 4 ganger så store som Campagnolo etter bare 6 års drift (Campa ledelsen fnøys visstnok av SRAM når de kom på markedet...).


15.  Hvilke av disse sitatene er IKKE løgn?
Svar: Alt er nok 100% jug..

3 kommentarer:

 1. Det var hyggelig å vinne noe...
  Hilsen Flying Dutchman

  SvarSlett
 2. Kult - du kom de andre to i forkjøpet :-)

  SvarSlett
 3. Pokker! Til info vil jeg si meg uenig spm 9. Italiensk vin > Farris

  SvarSlett