fredag 27. april 2012

Sykkelutstyr og markedsføring...

Jeg er nok over snittet irritabel når det gjelder mine reaksjoner på diverse markedsføringstriks... To (tilfeldige) eksempler som jeg akkurat har blitt obs på som jeg vedlegger i dag:

Exhibit 1:

Det er i utgangspunktet provoserende nok å ha en veiledene pris på 2499kr for en ganske normal sykkelbukse (og som sikkert koster under femtilappen å produsere) - og i tillegg så knaller Assos til med noen ganske provoserende bilder (iallefall i undertegnedes verdensbilde) i markedsføringen! Bildene taler for seg. Dette er altså reklame for sykkelbukser!... (forøvrig så antar jeg at om denne markedsføringen virker så blir resultatet at damer kjøper herrebukser og menn kjøper damebukser..)

Assos sykkelbuksereklame

Exhibit 2:

Birksport (som forøvrig har mye bra prisede produkter og som jeg har stadig vekk kjøper en og annen del fra) hadde en reklame som kom sammen med forrige Birkebeiner blad for 2 Continental dekk & 2 slanger til 699kr og med uthevede røde bokstaver hvor det stod "maks en per kunde" og med "veiledende pris på 1299kr"!... Til info er 699,- standardprisen på XXL for to Conti dekk* og slanger, og som XXL har operert med i vel 3 år nå... Ingen hast å kjøpe Birksport dekkpakken med andre ord...


* XXL selger Supersonic dekket mens Birksport selger Racesport. Disse dekkene er så-og-si identiske bortsett fra at Supersonic veier 30g mindre. Faktisk så er det meningen at Supersonic dekket skal være dyrere.

3 kommentarer:

 1. Bra eksempler. Det finnes vel eksempler på flere mellom-europeiske produsenter som presenterer sykkelbukser for kvinner.
  Når det er sagt, så har jeg aldri opplevd sykkelbukser av bedre kvalitet enn Assos. Ikke kjøpt den dyreste med kompresjonsmateriale, men veldig fornøyd med de til rett under 2.000,- (før rabatt).
  Det er flere enn meg i Asker CK som allerede nå har bestemt oss for at Trondheim-Oslo gjennomføres i Assos-bukser.

  SvarSlett
  Svar
  1. Joda, de er helt sikkert supre bukser - det tviler jeg ikke på. Får jo toppkarakterer. Det er nok primært markedsføringen jeg reagerer på - men, som sagt så er jeg over snittet irritabel når det gjelder slikt ;-) Lykke til med DSSP!

   Slett
 2. Richard Martinsen28. april 2012 kl. 11:31

  Jeg har en Assos bukse og jeg er veldig fornøyd med buksen. Er faktisk på jakt etter en til, men jeg har reagert på akkurat det samme som deg. Har faktisk vurdert å ikke kjøpe buksen pga han teite fyren, men nå er det jo en bra bukse da...

  SvarSlett