søndag 18. august 2013

Birkentilvenning... inn i skauen igjen.

Ja så er det snart klart for årets (eneste for min del) terrengsykkelritt og jeg har brukt helgen på å sitte på terrengsykkelen et par turer. Det strides hvorvidt Birkebeinerrittet egentlig er et "terreng"-ritt - siden løypa går på 99% flotte grusveier, og når det er tørt kunne man sikkert klart å komme igjennom løypa på en landeveissykkel. For et par år siden vant også en landeveissyklist (Stian Remme) eliteklassen - og det uten å trent på en mtb i det hele tatt. Nå er det riktignok stort-sett alltid pøs/plaskregn som gir et bløtt underlag og jeg tipper at det derfor er en fordel å sykle med traktordekk. Dempegaffel derimot er ikke veldig nødvendig og i år som i fjor sykler jeg med helstiv sykkel.

Om man ikke har fått trent nok så er uken som starter nå siste mulighet til å løfte formen litt - kjør kroppen i kjelleren denne uken og bruk den siste uken før rittet på å restituere seg til 100% igjen. Og om man har tenkt å gjøre noen vesentlig sykkelmekkprosjekter på sykkelen så bør man gjøre det asap. Dumt å gjøre for mye rett før rittet - veldig typisk at noe ikke fungerer som man tenkte..

Istedenfor å gjenta meg selv - her er et par innlegg jeg tidligere har skrevet ifht Birkebeinerrittet:
- Sykkelmekk før Birken.
- Pakk sekken riktig... forsøk å unngå tidsstraff.
- Birkebeinerrittet er blitt for dyrt!

Selv har jeg faktisk ikke tenkt å gjøre noen ting med sykkelen min siden jeg syklet Birken ifjor!... Den er helt super som den er og fungerer helt topp. I dag brøt jeg også en milepæl som jeg sikkert har tenkt på i 15 år - og prøvd på mange ganger... Det er å snitte mer enn 30kmt på å sykle rundt Kikut i Nordmarka. Klarte det såvidt (se økten fra Strava her) og var ganske fornøyd da jeg kom hjem. Rart hvor viktig det er med runde tall!!! Det var også helt forferdelige forhold - med kraftig vind, regn, gjørmesprut - så dette var bra Birkentilvenning!


Litt fornøyd...
Forresten så klarte jeg denne uken å time'e et par sykkeltreninger med noe av det verste regnværet jeg har opplevd på ekstremt lenge. Og siden Dagens Næringsliv ville at jeg skulle stille opp med Gopro på sykkelen (den artikkelen var jo litt overdrevet!...) så knipset jeg litt video av noe skikkelig grisevær!... Jeg var ganske overasket da jeg så en annen syklist på Tryvann på fredag i et forferdelig regnvær... Se nedkjøringen i video'en.


Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: