onsdag 8. august 2012

Videorapport fra sommerens alpetur!

Bedre sent enn aldri! Den vedlagte videoen inneholder utvalgte klipp (i kronologisk rekkefølge) fra sommerens sykkelferie med 25 likesinnede. Turen var på 9 dager og startet/sluttet i Nice. En fantastisk flott rute satt sammen av våre eminente rittgeneral! De eksakte løypene kan sees på min Strava-profil - linker inn dagsetappene under video'en for de som er interessert (og som muligens planlegger tur til neste år?).

GoPro-festet til kameraet mitt knakk på dag 6. Derfor hadde jeg svært lite video fra de siste dagene og måtte legge inn noen stillbilder. Dag 9 hadde jeg faktisk ingen ting fra - og avslutningssekvensen med alle rytterne er egentlig et klipp fra dag 7! ;-) Merk også at videon kan sees i full-HD ved å klikke på den lille settings-knappen i youtube-videon og velge høyere kvalitet.


Link til Strava for de som er interessert i å se kart over turen:

Dag 1 (Col de la Madone, Col Braus)
Dag 2 (Monte Ceppo, Passo Teglia) Her kjørte jeg følgebil halve dagen og manger derfor kart over Monte Ceppo.
Dag 3 (Colle de Casotto)
Dag 4 (Colle Esichie, Colle Preit)
Dag 5 (Colle Sampeyre)
Dag 6 (Colle di Finestre) Her glemte jeg å starte GPSn og mangler derfor litt av ruta i starten.
Dag 7 (Col d'Izoard, Col d'Agnel)
Dag 8 (Colle de Vars, Colle Cayolle)
Dag 9 (Col de la Sinne)


Her er kart over ruta (tatt fra Strava ride mapper), merk at jeg mangler data fra starten av dag2 og dag6, derfor er det et par "hull"!10 kommentarer:

 1. Kvalitet! Ser ut som en utrolig flott tur!

  Hvordan har du festet kameraet? Jeg skal en tur med GoPro i helgen..

  SvarSlett
  Svar
  1. dette bildet er forresten bedre: https://lh3.googleusercontent.com/-SkA7g_Z6VJY/T6Zcrh9NVyI/AAAAAAAAH6o/5DErnYl4uHU/s898/IMG_3849.JPG

   og bedre oppløsning: https://lh3.googleusercontent.com/-lkjxJmmvbS4/T6Zcso4ZhqI/AAAAAAAAH60/Fej0Ssg5Gg4/s898/IMG_3850.JPG

   Slett
 2. takk takk :)

  jeg hadde stort sett Gopro-kameraet festet på en brakett foran styret (se bildet her: http://2.bp.blogspot.com/-lkjxJmmvbS4/T6Zcso4ZhqI/AAAAAAAAH60/Fej0Ssg5Gg4/s400/IMG_3850.JPG). ellers så festet jeg det opp-på hjelmen på filmklippene som jeg tok bakover.

  men en liten advarsel: GoPro-brakettene er elendig kvalitet. Den jeg hadde på styret knakk når jeg var på vei nedover en bakke, kun pga vibrasjonene, og kameraet fløy nedover på asfalten i 50-60kmt i sikkert et par hundre meter... egentlig utrolig at det fortsatt fungerer. i fremtiden skal jeg alltid ha en liten sikkerhetsline i form av en wire eller hyssing på kameraet - men, først skal jeg ta mine ødelagte brakettdeler tilbake til fotovideo og klage! ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for lynraskt svar! Jeg har for mye vaiere foran styrerøret, men tror det skal fungere oppå også. Bra tips om skrøpelig brakett (jeg kjøpte min i går), jeg skal kjøpe fiskesnøre og lage sikkerhetsline.

   Slett
 3. Forresten: Hvis jeg har én dag (4-6 timer) til sykling fra Antibes/Nice, hva kan du anbefale? Er Col d'Eze og Col de la Madone, omtrent som denne, noe å satse på? http://app.strava.com/rides/5980275 Jeg kunne tenkt meg en klassisk klatring og samtidig litt sightseeing, men har altså bare bittelitt tid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror faktisk jeg hadde heller syklet opp til Vence, videre til Coursegoules (via Col de Vence), Greolieres, Grasse, og retur. Kan forlenges med større runde østover. Synes personlig dette er kanskje et litt finere område enn opp til Col de la Madone. La Madone er jo kjent pga Lance Armstrong (fast treningsbakke når han bodde der nede), men den er en overgrodd bakketopp som mangler utsikt :)

   Slett
  2. Her er et par runder fra Nice: http://app.strava.com/rides/7864748 og http://app.strava.com/rides/7394332

   Slett
  3. Oppdrag utført, i omtrent omvendt rekkefølge (jeg skylder på feriesløvhet): http://blodsmak.no/2012/08/en-france-avec-jean-claude-baguette/

   Fin tur! Drar gjerne ned igjen.

   Slett
 4. Det så skikkelig trist ut. På tide å planlegge neste års ferie

  SvarSlett