tirsdag 21. august 2012

Møkkavær i Birkebeinerrittet?...

Oppdatering 22/8. Været ser ganske mye bedre ut nå: http://www.yr.no/sted/Birkebeinerrittet/

Sjeldent er vel sykkelnorge like opptatt av værmeldingen som uken før Birken. Og det er nå... Og i skrivende stund så er det ganske deprimerende saker.

Nå skal man huske på at i fjor så var det også veldig dårlig værmeldinger i begynnelsen av uken, men så ble det faktisk ikke så verst vær allikevel - så vi får krysse fingrene for at det samme skjer i år!

Minner om de innleggene jeg har skrevet om Birkebeinerrittet tidligere, bl.a.

Her er værmeldingene for Rena, Sjusjøen og Lillehammer. Kort fortalt er det mellom litt over 10 grader, regn og sidevind.


4 kommentarer:

 1. Hadde ikke klart å sykle med sol fra skyfri himmel. Hadde blitt helt feil...

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig. Det er vel nærmest blitt tradisjon med gjørmesprut i ansiktet i Birken! :-)

   Slett
 2. Ta dere sammen, pluss 12-14 grader og 4 mm regn er ikke såkalt møkkavær. Det som huskes fra tidligere var rundt regnet 10 ganger mer regn og 1-3 grader over Elgåsen. Altså noe ganaske annet.

  Børsen

  SvarSlett
  Svar
  1. For den vanlige mosjonist som har dette som sommerens sykkelhøydepunkt og har gått i 12 måneder og håpet på fint vær, så tipper jeg på at han/henne vil definere 6 timer med gjørmesprut i ansiktet som "møkkavær".

   Derimot for hardhauser som gjerne drar en 8-timers tur etter jobb i høstkulda og som ikke går av veien for å 8-mils svipptur rundt Sandungen på vei hjem fra jobb i februar (gjerne med -15 kalde, stiv kuling motvind og snøstorm) - så oppleves nok en 3-timers tur over fjellet i +14 med duskregn som en ganske ordinær treningsøkt!

   Slett