torsdag 23. august 2012

Birkenværet ser bra ut. Siste sjekk klær/utstyr!

Nå (torsdag) har værmeldingen endret seg til det bedre, og været både for morgendagens Fredagsbirken og lørdagens Birkebeinerritt ser faktisk veldig ok ut!

Ifølge Tone Lien (big boss Birkebeinerarrangementene) så er løypa fortsatt "fin og tørr" - så med mindre det kommer mye nedbør før rittet så blir løypa også bra! :-)

Det meldes nå sol/sky og marginalt med nedbør fredag og lørdag. Svært lite vind, men litt kaldt - og de som sykler tidlig på dagen vil muligens ha under 10 grader hele turen.

Se YRs Birkebeinerritt-oversikt her.

Planlagte klær
I tillegg til å kle meg etter ca 10 grader så prioriterer jeg aerodynamikk i år. Av klær har jeg en langermet supertrøye med vindtett front som jeg skal ha under tempodrakta. Sannsynligvis lange armer og knær (mulig jeg dropper knærne). Caps under hjelmen (hjelmen tape'et med gaffateip for aero- og ekstra varme). Ullsokker og vindtette skoovertrekk (strekker noe teip rundt for at de ikke detter av i løpepartiet). Lange terrenghansker (om det blir duskregn så trekker jeg gummi engangshansker over for ekstra varme). Solbriller dropper jeg - alltid mye styr om det blir gjørmesprut.

Mat/drikke
Av drikke blir det 2x 0.75l på ramma med maxim - tar kanskje en kopp i farta på et par av matstasjonene om det passer. Tar med en maximbar (som jeg oppbevarer på låret under buksebenet på tempodrakta). Har et par ibux under andre buksebenet.

Sykkelen
På sykkelen har jeg i år stiv gaffel med forskjerm under (litt avhengig av været lørdag morgen). Har fylt Joe's Sealant på slangene både foran og bak for å sikre mot punktering. Kjører Continental Race King 2.2 med ca 30-35psi. Gidder ikke ha min Garmin Edge705 på styret - det har tidligere vært så full av gjørme at det har knapt vært mulig å se hva som står der - bruker min gamle Forerunner305 på armen istedenfor.

Disponering
Har ingen tidsskjema jeg har tenkt å følge fordi værforhold spiller såpass mye inn. Kommer til å kjøre etter intensitet og har tenkt å gi 100%. Forhåpentligvis er jeg så sliten ved målgang at jeg vet at jeg ikke kunne ha syklet fortere - så får jeg se hva tiden blir da.

Sekken
Ellers minner jeg om å pakke sekken riktig - som jeg skrev om for noen dager siden. Selv pakket jeg i går - og tok også en siste test-tur på sykkelen for å skjekke at alt fungerte fint. Ingen trening idag eller imorgen. Det blir sofahvile og tidlig i seng. Buss til Rena imorgen ettermiddag med madrassovernatting på Åmot Ungdomsskole!

Tror faktisk dette blir en finfin tur over fjellet med god stemning både i løypa og i målområder! ;-)

La til ekstra-slange over 3.5kg. Bagasjevekt anbefales! :-)

6 kommentarer:

 1. Hei Martin! Er den ene baren alt du spiser på turen? Mvh Sveinung

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann. Ja, men det er pga maximblandingen i flaskene - de 'metter' veldig (bruker 3-skjeer per flaske). Mat- og drikke må naturligvis sees i sammenheng med ca hvor lang tid man bruker. Men for litt over 3timer så holder dette fint, gitt at man også røsker med seg en kopp drikke på noen av matstasjonene. Lykke til! :)

   Slett
 2. Blir det ikke noen GoPro på deg i år ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde igrunn tenkt å gjøre det, men har hatt så mye å styre med på alle fronter de siste dagene så det har gått i glemmeboken. Litt hektisk rett og slett. Får ta det til neste år!

   Hva med deg - ser du er på startlista - lager du en film?

   Slett
  2. Har ikke bestemt meg helt enda, men jeg tror jeg setter det på. Blir det sølete, så er det vel ikke noe vits, men det veier jo ikke så mye akkurat så det kan jo godt være med.

   Ellers lekte jeg litt med tanken på å sykle tilbake igjen å lange for Ekern. Regner med at du er med å sykler tilbake igjen ? :-)

   Slett
  3. Jeg har såpass tight schedule at jeg har kjøpt togbillett fra Lillehammer kl 13... Mao. så kan jeg ikke somle for mye på vei over fjellet eller etter rittet! Kanskje vi sees i målområdet! :)

   Slett