søndag 1. mai 2011

Enebakk Rundt 2011 - Vårens vakreste og raskeste eventyr

I fjor fortonet Enebakk Rundt "Vårens vakreste eventyr" seg mere som "vårens verste mareritt" grunnet et ufyselig vær. Med regn/sludd og noen få varmegrader var 2010-rittet en grusom opplevelse (og er vær som det er svært vanskelig vær å holde varmen i - her er et tips til slikt vær) som iutgangspunktet ikke burde friste til gjentagelse. Men, ettersom mosjonister er notoriske selvpinere viste det seg at det var enda flere som møtte opp til årets ritt! Of course!! Som premie for vår seiglivenhet fikk vi i år betydelig bedre vær - og faktisk så tittet også solen frem iløpet av turen... jøss.

I motsetning til de andre to rittene jeg har vært med på så langt i år (Stjernetråkken og Spinn Cup#1) er Enebakk Rundt (som Tr-Oslo, Mjøsa Rundt, + mange andre ritt) en ren lagøvelse. Man burde egentlig kalle disse rittene for "lagtempo-ritt" - for det er jo det det er for alle klubbdeltagere iallefall. Tiden man får når man triller over målstreken er et resultat av snitt-watt'en blant de syklistene i gruppa som er mest aktive i rulla (samt kjøreeffektiviteten av rulla, og den enkeltes aerodynamikk ++).

Selv om jeg 'perset' i dag med 1:55, så var dette uten tvil den letteste Enebakk Rundt jeg har syklet (syklet 4 ganger før med div Rye lag). Vi som ikke er en del av BOCs Tr-Oslo gruppe fikk beskjed om å ligge på halen de første 30minuttene, men etter det lå jeg i rulla frem til mål. Veldig god følelse av å føle seg såpass pigg - og hadde nok mere å gå på! ;-) Gøy å sykle sammen med laget også og få smake klubbfølelsen littegrann. Og ikke minst fordi jeg endelig har fått min nye BOC drakt som fikk gjennomført sitt første ritt! Neste blir (tror jeg) Spinn Cup#2 den 10'ende mai i Sandefjord.

Vi ble forresten passert (!) av et annet lag 15min før mål som startet 5min bak oss. Ganske kjiipt å bli forbisyklet, men man har vel ingen annen å skylde på enn seg selv. Litt usikker på hva de het, men det er de i hvitt på bildet under. Stusset litt da en av de ropte på meg rett før målgang "her har vi dradd dere halve rittet - da skal du fader ikke spurte forbi meg rett før mål!!!!". Det synes jeg var så uforskammet at jeg spurtet forbi ham rett før mål! ;-) De kjørte forøvrig veldig bra. (EDIT: Tror dette var Team Epartner/Aktiv-Mot-Kreft - og ikke Stovnerkameratene som jeg kom i skade for å skrive først! Fant også en youtube video som de har lagt ut fra rittet - se nederst.)

Noen bilder fra dagens ritt her:

(c) Frank Solberg / Bergodal

Inn til mål:
Litt utspekulert "Hello" reklame her - jeg holder meg til Onecall foreløbig!
Mange flotte bilder fra Frank Solberg her: http://dl.dropbox.com/u/8696597/enebakk2011/content/index.html

(c) Frank Solberg / Bergodal


Og her er enda to bildealbum fra rittet:
og
Og tilslutt en video jeg fant fra Team Epartner som syklet forbi oss... (det er ikke oss de sykler forbi ganske tidlig, det er BOC2 laget).

4 kommentarer:

 1. Torfinn Jonassen1. mai 2011 kl. 21:49

  Synes BOC-laget fungerte ganske bra. Tapte nok noe tid på mangelfull teknisk kjøring i rundkjøringer mv. Det var også et par tilfeller med full stopp i kjeden. Til Nordmarka rundt bør blir det bra.

  SvarSlett
 2. Ja, fungerte bra! La inn link til bildene fra Frank også nå :)

  SvarSlett
 3. Det var nok ikke Stovnerkameratene. Vi startet som lag nr. 3, kl 0910.

  SvarSlett
 4. ok! Var litt rask der. fikset nå. takk :)

  SvarSlett