onsdag 27. april 2011

Spinn Cup 2011 - stage one!

Mitt andre sykkelritt for året ble gjennomført i går kveld med varierende suksess. Spinn Cup er et serie på 10 ritt (som koster kun 400,- å være med på alle rittene) som er arrangert i Vestfold - og er et fantastisk tilbud for landeveissyklister i alle aldre. Det er igrunn ganske synd at det ikke finnes et slikt tilbud i Oslo regionen (vi har Nissan Cup på terreng, men ikke noe tilsvarende på landevei), men det er ikke alt for langt å kjøre til Vestfold. Eneste problemet var at jeg ble tatt bilde av en fotoboks på veien (grrrrr...) - husk å skru på fotoboksvarsleren neste gang! ;-)

I går var første etappe av Cup'n i Stavern området, og det er arrangert slik at det er en egen pulje for de med helårslisens uavhengig av alder, i tillegg til en 'tur'-pulje for skilpaddene. Det var også godt med barn og juniorer i de yngre gruppene. Det var forøvrig en svært bra gjennomføring av Nanset IF (som var ansvarlige for denne første etappen) - de kunne kanskje flyttet utdelingen av startnr etc. slik at det ikke ble så sinnsykt tett med folk i målområdet samt ha større tidsmellomrom mellom barnegruppene som skulle være ferdig før vi fikk starte (dette skapte forsinkelser), men jeg ruller seks på terningen for det! De hadde jo tilogmed et svært målseil! Det er en herlig følelse å sykle inn i mål når det ser så bra ut!!! Og ettersom vi syklet fem runder av samme etappe fikk vi oppleve det noen ganger. :-)

For min egen del fikk jeg en 21 plass av 48 startende i M-Ekspress gruppa, og er ganske misfornøyd med denne plasseringen. Men, når det er sagt, så var hovedgrunnen til dette fordi det ble en deling av hovedfeltet allerede i første runde som skapte en luke som aldri ble lukket... dette var en skikkelig lærepenge: I slike ritt så må man faktisk følge med helt fra startskuddet. Jeg lå for langt bak når dette skjedde og havnet i 'gruppe2'. På den positive siden fikk jeg igjen konstatert at formen er bra - jeg var aktiv i å bidra til å trekke det feltet jeg var i - forsøkte også et par ganger å få litt samarbeid til å starte en rulle, men det var desverre liten interesse for det... :-( Faktisk så forsøkte den ene etter den andre å stikke av alene for å forsøke å innhente feltet foran - uten at noen klarte dette med suksess - mens man hadde sikkert klart det med litt samarbeid. Det viser hvor vanskelig det er å få til samarbeid når alle kun tenker på hvordan de skal slå de andre som er rundt seg... om det hadde vært en god andel representanter fra én klubb så kanskje de hadde fått til noe.

Oppsummert så ble dette en super treningsøkt og en lærerikt ritt - det gjelder virkelig å holde hodet kaldt og være "våken" når det skjer så mye rundt seg. Det er også 100x morsommere (synes nå jeg) i slike ritt hvor det er så masse 'action' (rykk og napp og taktikeri) enn puljeritt (Enebakk, Mjøsa, Tr-Oslo, etc) - hvor det er kun om-og-gjøre å holde gjevnt høyt fart hele veien! Gleder meg til neste 10 mai! ;-)

Her er økten: http://connect.garmin.com/activity/81873241
Forøvrig tips til Garmin brukere (som jeg gjorde i går): Sett på "auto-lap" funksjonen på ritt hvor man skal sykle flere runder - fungerte helt utmerket (se Garmin data'ene på 'splits').

Resultatene til Spinn Cup er forøvrig her: http://www.tender.no/spinncup-resultater.htm

Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: