torsdag 7. april 2011

Stjernetråkken VC ritt på søndag

Hviledag i dag etter at jeg kjenner gårsdagens lange tur i bena. Endelig fått pulsbeltet (til Garmin EDGE 705) til å funke igjen etter batteribytte... det var lettere sagt enn gjort: 1) det må stå uten batteri i minst 60sekund for å "nullstille seg", ellers er det ikke sikkert at det nye batteriet fungerer, og 2) man må gå inn på innstillinger på Garmin enheten å søke på pulsbeltet igjen etterpå. En tilsynelatende enkel sak som viste seg å være reneste Rocket Science.


I dag har jeg gjort noen tanker om årets første (skikkelige) sykkelritt som skjer nå på søndag i Fredrikstad. "Stjernetråkken" på 56km er årets første veterancupritt og jeg har start nr 19. I klassen M30-39 er det 50 påmeldte - og det er vel alltids noen som ikke møter - så si at det kanskje blir 40-45stk med fra start.


Min målsetning for dette rittet er ganske enkelt: Bli med i fremre-del av hovedfeltet til mål på billigst mulig måte. HVIS jeg klarer det så vet jeg at jeg har gode spurtegenskaper til å klare en god plassering.


Denne målsetningen betyr ganske enkelt at jeg skal sykle kynisk - ikke være den som setter opp tempo i front, ikke være den som ligger og drar, ikke være den som bidrar til å sykle inn eventuelle brudd. Den eneste utfordringen for å få dette til er mitt eget konkurranseinnstinkt og adrenalinnivå.

Høydeprofilen inneholder tre mindre bakker/kneiker, hvorav den første kommer etter ca 13km, den andre ved 34km og den siste bittelittle ved 48km. Jeg har bare vært med på ett VC ritt før (Ceresrittet 2010 ) og der var det iallefall nok av folk som kjørte som besatt i bakkene (for deretter å kjøre sinnsykt tregt på flatene). Så i disse bakkene gjelder det å være et stykke fremme for å unngå trekkspilleffekten - og faktisk (om mulig) forsøke å bidra til å holde farten nede - om man så skulle komme i front er det bare å roe ned. Den siste bakken ved 48km ser veldig slak ut og her er det mulig at noen prøver seg. MEN, med en slik profil er det svært stor sannsynlighet for at det blir et spurtoppgjør. Med bra værmelding så blir det tørr asfalt også!Svært viktig forberedelser er å være tidlig ute før rittet starter kl 10:00 og prøvesykle de siste kilometerne. En god spurt skal ikke vare mer enn ca 15 sekund - så det er greit å ha et eller annet veimerke e.l. som referanse!

Det viktigste er iallefall å delta... YEAH RIGHT! ;-)

Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: