søndag 10. april 2011

Stjernetråkken 2011 - godt fornøyd med topp10 plassering :-)

Årets første (skikkelige) landeveis sykkelritt ble gjennomført i dag i Fredrikstad - i regi av Fredrikstad Sykkelklubb. Et superdupert arrangement på 56km i flott vårvær! Profft arrangert - og bra med løypevakter. I tillegg var de verste sprekkene i asfalten merket med spray, så det var ingen problem. (Nå som Paris-Roubaix er på TV så føler man seg som en skikkelig pudding at man var bekymret for noen små sprekker! Hva med noen titalls kilometer med brostein!). Mange synes nok det var godt å være igang med sykkelsessongen - selv om når jeg ser på formen på noen av gutta så tipper jeg på at treningen har vært godt igang en god stund - både i Norge og i utlandet! 


Reultater for Veterancup (pdf) Resultater for Tur/trim (pdf)


For min egen del ble dette mitt andre veteranvup (VC) ritt (M30-39)og som jeg skrev for noen dager siden så var målsetningen å "komme til mål med fremre del av hovedfeltet så billig som mulig". Jeg klarte denne målsetningen med en 10'ende plass og fikk dermed også samme tid som vinneren og selv om jeg skulle ønske jeg var enda høyere oppe på listen har jeg konkludert etter å ha tenkt meg litt om at jeg er godt fornøyd! :-) Jeg har forøvrig enda ikke fått BOC antrekket jeg har bestillt via klubben, men fikk låne en gammel trøye fra teamkollega Anders - dette ble dermed mitt første ritt i BOC-farger!!


I forhold til målsetningen min om å kjøre så billig som mulig så kunne jeg nok spart mere krefter i den ene lange bakken (v Hankø) ettersom det ble samling etterpå for hele feltet uansett. Var også til tider med i rulla, og dette var tildels nødvendig ettersom en kar var i brudd som vi jobbed med å hente inn. Kunne kanskje vært litt "sleipere" med å spare krefter mao, men strengt talt så bør man ha form nok til å kjøre litt underveis om man skal være godt oppe på resultatlisten - så jeg må bare trene mer - enkelt og greit!!!

Her er feltet i klassen min på vei opp Hankø-bakken (tror det var navnet - var iallefall den eneste skikkelige bakken på turen):
Selv om jeg klarte  målsetningen jeg hadde satt meg så gjorde jeg en ganske stor tabbe mot slutten... Ettersom man måtte være langt fremme i en 90-graders sving (i rundkjøring) bare noen hundre meter før mål så la jeg meg helt fremme da jeg trodde vi nærmet oss denne svingen. Det var desverre fullstendig feil-timet for det viste seg at rundkjøringen var fortsatt langt unna, og da måtte jeg slippe meg litt tilbake. Da vi kom til svingen hadde en del kommet rundt på venstresiden og jeg var sperret inne ved starten på det siste oppløpet :-( Noterer dette på tabbekontoen og burde naturligvis blitt bedre kjent med løypa de siste par kilometerne - ikke bare det siste oppløpet. Når det er sagt så er posisjonering i feltet noe som tar tid å lære - dette er noe som kommer med erfaring, og jeg ser på team-kollega Anders (vant i fjor, 3dje i dag) at at ligger noen hakk over meg når det gjelder smart posisjonering! Look-and-learn! Som man ser på bildet under på oppløpet så kom jeg meg tilslutt ut på høyre siden, men det var alt for langt fram.Her avgjøres spurten blandt de fremste i veterancupens M30-39 klasse. Anders fra BOC på en fin 3de plass (etter en har blitt disket ser det ut som på resultatlisten), selv om han sikkert håpte på seier ettersom han vant ifjor:


De er tatt av Tonje - så mange av bildene er naturligvis av undertegnede!

Ellers så viser Garmin enheten at jeg kom opp i 189 i puls på den siste spurten - og oppe i 181 og 183 ved to andre anledninger... Nå trodde jeg makspulsen min var på ca 180 blank, men det er den tydligvis ikke!!! Fikk mao. kjørt meg skikkelig!!! Se data fra Garmin Connect under (glemte å stoppe klokken med en gang):


Nå blir det egenkomponert "Training Camp" i et par uker - hvor det blir mye basistrening med volum i lav intensitet. Neste ritt blir Enebakk Rundt 1 mai og deretter neste VC-ritt (Ceresrittet) helgen etterpå.

2 kommentarer:

  1. Eh...meget feil drakt! :)

    SvarSlett
  2. Ja - slik er det med klubb-bytte! Sykkelen og hjelmen er fortsatt i "Rye-farger" og kræsjer med den nye gule drakta! :-)

    SvarSlett