onsdag 6. april 2011

Landsbygda i Sverige: Dag 2

9 mil / 4timers tur på bygda i dag. Skikkelig sightseeing hvor jeg på forhånd hadde funnet ut at jeg skulle sykle til Häckeberga Slott i Häckeberga Naturreservat. Helt sinnsykt nydelig tur, og jeg ble ganske overasket over hvor flott landsskapet er her nede. Siden jeg var på sightseeing stoppet jeg et par ganger og knipset et par bilder fra mobiltelefonen (se nedenfor). Treningsmessig var det litt nedtur at pulsbeltet streiket til tross for nytt batteri - det blir litt som å kjøre en Ferarri uten turteller -  men det la ingen demper på turen! Det gjorde derimot vinden da jeg var på vei tilbake igjen. Etter å ha kikket litt på yr.no har jeg funnet ut at det blåste stiv kuling fra vest - og da hadde jeg medvind stort sett hele veien inn, og motvind hele veien tilbake. Gøy å ligge i over 40kmt på flatmark i sone 1, men ikke så gøy i 15kmt på de samme flatene på returen. Føler allikevel at jeg takler vind ganske godt - det er lett å bli stresset og "slite seg ut" - men trikset er ganske enkelt å ignorere (den dårlige) farten og fokusere på treningsintensitet - bare å gire ned og holde en fin tråkkfrekvens og tenke på noe annet. Og det var nok av flott landskap i dag for å få tankene på noe annet enn vinden. Alt fra noen enorme svenske landsteder (inkl slott!), hestegårder, alléer med lange tre-rader på begge sider, fine skoger, og ikke minst de 30-40 rådyrene som jeg omtrent syklet rett inn i! Da jeg stoppet for å ta bilde av de løp de litt unna, men fikk knipset ett før de ble borte (se nedenfor)!


Ellers må jeg si at å ha Garmin Edge GPS på sykkelen når man er på slike turer er ganske digg - jeg la inn slottet som waypoint og navigerte bare etter GPSn for å finne fram. Da jeg snudde valgte jeg bare "track-back" funksjonen for å finne tilbake igjen samme vei.

Et tilfeldig svensk landsted:


30-40 rådyr dukket plutselig opp ved siden av veien:


Et flott tre (!):


Häckeberga Slott:Dette skiltet satte jeg pris på - "Tomgangskjøring i maks 1 min"!!.. Takk for påminnelsen sier jeg bare - her stoppet jeg og spiste siste rest av matpakken min for å lade batteriene! 


Klarte å glemme å starte GPS'n, og ettersom jeg syklet feil i starten på vei ut av Malmø mangler det ca 15min / 5km i loggen:

Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: