torsdag 14. april 2011

Gressbanen til Tryvann... Oslos (Norges?) mest kjente klatring.

I utgangspunktet en rolig tur i dag med min venn Wilmer fra Venezuela - men vi la inn et drag fra Gressbanen til Tryvannstårnet i tillegg, før vi syklet ned og tok deler av korketrekkerløypa opp igjen og fortsatte inn til Tryvannsstua. Snøsmeltingen har virkelig satt fart på seg - og med det høytrykket som spås de neste par ukene vil det snart være mulig å sykle på de fleste rødmerkede veien i Nordmarka. I underkant av 5mil i dag, men med over 1100 høydemeter. Avtalte også tur rundt Kikut imorgen tidlig for å se om det har tørket opp der inne.

Å sykle fra Gressbanen til Tryvann er en stigning på ca 5.6km med ca 400 høydemeter - dvs 7% i snitt. Frikransens årlige ritt "klatringen til Tryvann" går i denne løypa. I tillegg skal det i år arrangeres 4 fellesstartritt "Amore & Vita Challenge" i samme løype. Så hele 5 ritt i sommer for fjellgeiter i nærheten av Oslo som har lyst til å vise sine klatreferdigheter. Dette er naturligvis beregnet for racersykkel. I år er det også ny asfalt etter at oppussingen av veien opp til Holmenkollen ble ferdig før jul, så kanskje det blir satt en ny løyperekord i år. Jeg vet ikke hva den gjeldene rekorden er, men husker at Fagerli syklet på 14:21 for et par år siden.- som tilsvarer vannvittige 23.4km/t i snitt.

Jeg er ingen klatrer. Og i dag på terrengsykkelen synes jeg det gikk veldig tregt og bena føltes tunge :-( Wilmer syklet på ca 23min, og jeg ga bare opp på slutten - hadde vel syklet på ca 23:30 om jeg hadde fullført. Gedigen skuffelse, og konklusjonen er ganske enkel: Dette er jeg ALT for dårlig på... her må det trenes mere bakkedrag, mere styrketråkk, og kroppsvekten må fortsatt ned. I dag morges veide jeg forøvrig inn på 89.3 (95.5 for 6 uker siden) - så det går fortsatt i riktig retning selv om det går litt tregt - 5kg til bør iallefall være mulig i løpet av våren. Etter påskeferien (eller "training camp" som jeg kaller det) får jeg prøve igjen - og da med racersykkelen - litt motiverende med den ekstra farten derifra! ;-)

http://connect.garmin.com/activity/79112590

Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: