tirsdag 5. april 2011

Landsbygda i Sverige

Nå burde jeg sannsynligvis vært i Mallorca for å kvalifisere som en overivrig sykkelmosjonist, men så langt har jeg desverre ikke kommet. Jeg er i Malmø - og skal utforske landsbygdveiene rundt omkring de neste par dagene. I dag ble det en mellomlang 2t tur med diverse fartslek - la inn et par drag samt noen spurter. Desverre så har batteriet på pulsbeltet konka så får stikke ut og se om det finnes batterier i byen.


I Malmø er det et helt utrolig godt utbygd veinett for syklister - og ifølge en nettside jeg var inne på er %-andelen som sykler her blandt de høyeste i Europa. Det ser slik ut også på gaten - helt vannvittig mange syklister. Jeg synes å huske at Jens Stoltenberg lovte en opprustning av sykkelstiene i Oslo for noen år siden - men som mange andre politikerløfter har lite skjedd på denne fronten - Oslo er en trist by å sykle igjennom for syklister. Selv langt ut på bygda her nede er det bra sykkelveier (se bilde). Stoppet og spiste en banan og drakk litt vann, og det var ikke en eneste bil å se - til tross for det var det reneste motorveien av en sykkelsti!


Ellers er det veldig flatt rundt her - og med det er det også sinnsykt mye vind! Med sidevind følte jeg til tider at jeg omtrent syklet i 45graders vinkel...  og på et tidspunkt lå jeg i ca 45kmt på flatene uten å anstrenge meg nevneverdig ;-) 

Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: