søndag 8. mai 2011

Merida Rittranking - et fantastisk verktøy

For de av oss som liker å søke i sykkelresultater fra diverse ritt i Norge så finnes det et helt fantastisk verktøy som inneholder en database med nesten samtlige resultater fra norske sykkelritt de siste 10 årene:

http://rittranking.merida.no/

Det meste åpenbare bruksområde er ganske enkelt at man har all historikk på de sykkelrittene man har vært med på. For eksempel ligger jeg selv inne med resulater fra et 30-talls ritt her: http://rittranking.merida.no/person/25121/view Dette er jo veldig kjekt når man skal være med på et arrangement og ikke husker helt hva man selv syklet på sist! :-)

I tillegg så kan man søke på ALLE andre syklister i Norge - om det så skulle være Lars Ragnar Manengen eller Gariel Rasch, samt se fulle resultatlister fra alle ritt - som for eks den nylig gjennomførte Enebakk Rundt.

Det siste bruksområde er at siden rangerer alle syklistene i databasen (som sikkert er flere titalls tusen) basert på de resultatene de har fått. Her tror jeg man kan diskutere "rettferdigheten" i poengene som deles ut - for eksempel så er det ganske åpenbart at man får 'bedre betalt' for ritt med noen få gode ryttere og et begrenset antall totale deltagere (dette er litt teknisk, men har med hvordan poengene regnes ut for hvert ritt). MEN, den gir et noegenlude fornuftig bilde. Naturligvis ikke helt fornøyd med min plassering nr 1100 eller noe sånt, men dette skal jo KRAFTIG ned iløpet av sommeren!!!!

Jeg kan iallefall bruke timesvis med å gå igjennom disse listene - og synes siden er gull verdt! :-)

Ellers legger jeg til at denne uken har vært en ok uke - blir vel ca 11timer på sykkelen, men med ganske harde økter - innkludert ekspedisjon til Sundvollen, rullekjøring med United Bakeries' Lillehammer-Oslo lag og en lang teknisk terrengtur i forgårs (innkludert to fall, hvor av ett var et stup over styret i en nedoverbakke... gikk bra.).

Den neste uken blir det litt mindre action enn jeg hadde iutgangspunktet planlagt. Har måttet avlyse deltagelse i Ceresrittet VC (i dag...) og Spinn Cup#2 (tirsdag) grunnet familiære forpliktelser... :-( Neste ritt blir dermed SuperBagler'n i Tønsberg på lørsdag.

Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: