lørdag 14. mai 2011

Superbagler'n 2011 - fra nederlag til "seier"! :-)

Nytt ritt gjennomført i dag, og det ble en blandet opplevelse! Rittet er Superbagler'n i Tønsberg - som arrangeres av Tønsberg Cykkelklubb samtidig med Baglerrunden. Begge er turritt, men Superbaglern er for de raskeste - og det var flere ryttere der som holder et høyt nivå - bl.a. et par med Joker Merida utstyr (en på laget Adrian Gjølberg ble nr 2) som så sterke ut. Det var forøvrig et helt supert arrangement som var godt gjennomført - og med fint vær ble det en nydelig sykkeldag!

For min egen del startet rittet ganske greit og jeg følte at det gikk lett og fint - men, så etter ca 12km ble det en gruppe på ca 15 syklister som kom i brudd, og med dårlig erfaringer med nettopp dette fra Spinn Cup #1 så bestemte jeg meg for å ta initiativ for å kjøre disse inn. Det viste seg å være en dårlig ide, for da jeg endelig fikk kontakt så kom en av de bratteste bakkene på runden ved 15km og jeg hadde ikke sjans til å henge med over og alle syklet ifra... :-( Jeg syklet deretter ca 12km alene og en stund sammen med to andre og brukte MYE krefter på å kjøre inn feltet - jeg var igrunn ganske deppa og det var rett før jeg skulle gi opp da jeg skjønte at vi nærmet oss, og klarte endelig å hente de inn... De siste 30km var jeg da tung i kroppen, men klarte til tross for dette å henge med fremre del av hovedfeltet helt inn til mål - hadde ingen krefter igjen til å spurte og rullet bare inn etter den første gruppen, men det ble da en ca 22 plass  av 52 startende. Så fra å være nesten sikker på at jeg måtte bryte til å klare å sykle meg opp igjen og henge med den fremste gruppa inn var igrunn ganske bra. Fra nederlag til seier for min egen del. Men, jeg fortsetter å gjøre taktiske tabber... neste gang skal MÅ jeg være smartere med å ikke bruke unødige krefter for tidlig...

I kveld skal jeg på Opera'n så med dette rittet i kroppen gjelder det å holde seg våken! ;-)

Kjæresten var med og tok noen fine bilder (https://picasaweb.google.com/nebukanezer/Superbagleren2011#):

Spurten om seieren: Ole Edvard Wåle til venstre i grønt vant.

Neste gruppe er et stykke bak, så jeg kan bare rulle inn bak de fremste!
Ganske tidlig -  nesten alle fortsatt samlet

Jada - det ble slitsomt - godt å være ferdig :-)

Rittdata. Apropos det jeg skrev om puls for et par dager siden, så registrerer jeg at jeg hadde snittpuls på 163 i dag (91% av maks) og var oppe i 178 (98% av maks)... adrenalin spiller inn her tror jeg!

3 kommentarer:

 1. Når du sitter bakerst og roper på mor:

  TA DEG SAMMEN!!!
  (Det gikk jo bra?!)

  SvarSlett
 2. Jada - hadde jo en banan på baklomma, så det var bare å kjøre! :)

  SvarSlett
 3. Mye melkesyre i øya da jeg krysset streken tydligvis.. trodde jeg hadde kommet inn på ca 13-15 plass, men når lista ble publisert endte dette med 22 plass!

  SvarSlett