fredag 20. mai 2011

Monte Zoncolan - Giro d'Italia møter veggen

Imorgen skal Giro d'Italia etappen avsluttes med stigningen fra Ovaro til toppen av Zoncolan. Denne syklet jeg opp i fjor, og for å forstå hvor sinnsykt bratt og tøff denne bakken er så må den rett-og-slett oppleves!
Zoncolan - høydeprofil
Lengden på stigningen er avhengig av hvor man måler fra, men den virkelig tøffe stigningen starter ved et skilt av syklisten Bottecchia (se bildet jeg tok i fjor under) - og derifra er det ca 6km med ca 15% snittstigning. Det som gjør det ekstra tøft er at stigningsgraden varierer mye underveis, og er stadig over 20% på en del kneiker. Her MÅ man ha lette gir, og selv med lette gir er den ekstremt tøff.


Da Simoni vant denne Zoncolan-etappen i 2007 satte han også verdensrekord i høydemeter per time i et sykkelritt - dvs at han "klatret" flere høydemeter per time enn noen annen syklist tidligere (1850 høydemeter per time lå han på). Kul video under fra denne stigningen i 2007.


Ifjor var Zoncolan tilbake på Giro-programmet for første gang siden 2007 og da vant Basso etappen. Gleder meg til imorgen og gjensyn med denne sinnsyke bakken! ;-)

Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: