onsdag 18. mai 2011

Kjøp av sykkeldeler - her er det lett å bli lurt...

I forrige uke var jeg innom en sykkelbutikk for å kjøpe nye pariserdekk til karbonhjulene. Pris? 1150,- kr for ett dekk. Dette er en sykkelbutikk med et brukbart rennomé i Asker - og slikt blir jeg ganske provosert av. Jeg dro ganske raskt og tviler på at jeg kommer til å dra dit igjen. Ett eller annet må være galt med konkuransen (enten i distrubutørleddet eller blandt butikkene) når man ender opp med en slik pris på ett pariserdekk. Nå husker jeg ikke merket i farten, men de hadde også en pris på ett MTB Continental Race King Supersonic 2.2 til 529,-. Til sammenligning selger XXL dekkpakker i skrivende stund til 699,- for to slike dekk OG to slanger.

For å si det enkelt: Her er det lett å betale sinnsyke overpriser om man ikke følger med!!

Noen fysiske butikker er gode på å ha fornuftige priser på komponenter - og f.eks. kan jeg nevne Oslo Sportslager (litt sporadisk, men har med jevne mellomrom svært gode priser på dekk & slanger o.l) og XXL (stort sett alltid noen gode tilbud, men mangler high-end produkter) - men de fleste kjører latterlige overpriser på komponenter og det mest fornuftige er å kikke på nettbutikkene. På komplette sykler fungerer konkuransen bra for fysiske butikker - men komponentpriser kan altså variere, i de verste tilfellene, med flere hundre prosent på samme vare!!!

Her er en svært konsis liste av et par nettbutikker med brukbare komponentpriser (som jeg vet om - finnes sikkert flere, innspill mottas!):

http://www.bikedeal.no/
http://www.bikeshop.no/
http://www.cyclecomponents.com/ (Svensk, men med etablert distribusjon- inkl enkel mva/toll behandling - til Norge)
www.fast-bikes.no (de har også butikk på Carl Berner, Oslo)

XXL og Oslo Sportslager har også gode nettbutikker - her finnes bra tilbud på enkelte komponenter i ny og ne:
www.xxl.no
www.osloportslager.no

1 kommentar:

  1. Vil også legge til chainreactioncycles.com. De har et svært bra utvalg, men moms, toll og frakt har jeg vært litt uheldig med (betalt litt mye og ventet litt lenge). Mulig det er jeg som ikke har krysset av på riktige punkter under bestilling :)

    (Sammenligner dette med cyclecomponents hvor alt gikk uten ekstra kostnader og svært raskt)

    SvarSlett