torsdag 19. mai 2011

Oakley Jawbone - ser rare ut og mangler sidesyn

I fjor kjøpte jeg et par Oakley solbriller ved navn Oakley Jawbone. Dette er tilsynelatende den mest brukte solbrillen om dagen blandt proffsyklistene, og man ser lag som f.eks. Garmin Cervelo og Team Sky bruke disse solbrillene hele tiden (i tillegg til en haug av andre lag).

Nå har jeg testet disse brillene i snart ett år og min konklusjon er iallefall at jeg ikke er veldig fornøyd med de. På den positive siden så har Oakley fantastisk bra brilleglass og de polariserte glassene er utrolig skarpe i sterk sol. Det er også veldig lett å bytte glass. MEN, det er to ting ved disse som irriterer meg såpass at jeg ofte tar mine 10 år gamle Rudy Project solbriller istedenfor...

Mine... hvite...

Lars Petter Nordhaug
1) De ser jo snodige ut. Som lærslips på 80-tallet, så tipper jeg på vi kommer til å se på fotografiene om noen år og tenke "jøss, så rare solbriller vi brukte på den tiden".

2) De mangler bra sidesyn. Når jeg sykler på landevei er jeg glad i å følge med rundt meg - og kikker bl.a. ofte bak meg. Ettersom Jawbone brillene har en tjukk ramme på siden så må man faktisk snu seg helt rundt for å se bak seg. Fantastisk irriterende, og dette går jo også på sikkerheten i feltet.

"Thunder-God" Thor
Disse er jo svært populære om dagen, men tipper på at det finnes en haug av alternativer som er bedre (Oakley Radar er et åpenbart alternativ med like gode glass).

De er ikke akkurat billige heller til i underkant av 2000kr!...


Bra treningsøkt i dag forresten. Kjørte 4x6min bakkedrag i Steinshøgda. Nå er kroppen helt kjørt etter en tøff uke med forkjølelse og mye 'action' (inkl 17 mai) - så trenger et par hviledager før rittet Spenst Tour i Sandefjord på Søndag. Det blir morro! :-)

Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: