lørdag 1. mars 2014

Pakke sykkelen til Sør Afrika!

Jeg reiser til Sør Afrika på mandag (for å være med på Cape Argus) og i dag gjorde jeg noen siste forberedelser til avreise! Først dro jeg ut på en liten generalprøve for å teste formen med en 8,5 mils runde, som jeg antok ville ta omtrent 3 timer - noe tilsvarende rittet neste helg. Turen gikk bra og jeg kjørte på med omtrent det jeg hadde så var bra sliten da jeg kom hjem! Tror formen er nogenlunde i rute. Litt snø i veibanen ved Spikkestad og over Liertoppen, men ikke noe problem med feste. Riktignok ikke det beste sykkelværet med mellom 1-3 grader og regn...

Etterpå vasket jeg og pakket ned sykkelen. Dette har jeg gjort noen ganger nå og det tar meg ikke mer enn ca 10min. Istedenfor å skrive så mye så legger jeg heller ved noen bilder. Vedlegger også noen diverse bilder av enkelte komponenter på sykkelen som fortjener en liten kommentar.

Fått vasket bort det verste fra dagens tur... var skikkelig møkketeJeg driver og sykler på noen 25mm Continental dekk om dagen jeg kjøpte fra wiggle. Skal være mer punkteringssikre enn vanlige dekk.Noen som kanskje reagerer på dette bildet! ;-) Men, det er faktisk skikkelig smart å beholde ventil-caps'en på når man sykler på vinteren. Tips er å gi en liten sprut olje før man setter hetten på. Dette er for å unngå at ventilen ruster/korroderer - har erfart å måtte bruke tang for å få opp ventiler på vintersykkelen tidligere.Legger ved en oppdatert vekt på sykkelen - det var det jeg visste at den var "lovlig"! Dette som oppfølger til innlegget jeg skrev om for noen uker siden og hvor noen ga meg pepper fordi Tarmac'en så ut til å være lavere enn lovlig ritt-vekt! Men det var med latex-slanger og svært lette dekk, og uten flaskeholdere og feste til Garmin.Barfly feste har jeg blitt veldig glad i! Anbefales. Tror også Sram og Garmin lager tilsvarende fester.I dag prøvde jeg for første gang en "Ass Saver". Smart plastikk-sak man klipser inn under setet - så unngår man den verste spruten i rumpa/ryggen. Kjøpte på Bikeshop for 79kr. Kan anbefales - særlig på en dag som i dag med "Milan San-Remo 2013" vær.Ellers vil jeg også på det sterkeste anbefale titan-flaskeholdere. Om du irriterer deg over at flaskeholderne sverter av farge på drikkeflaskene dine så er dette løsningen. Titan gjør nemlig ikke det! Kjøpte disse på Wiggle - de koster bare ca 190kr per stykk. Synes selv de ser bedre ut enn King Cage (som mange sverger til) i tillegg til at de er mye billigere.Så nedpakkingen - her har jeg demontert det som trengs. Alt man trenger er Umbrakonøkler. Skrudd av bakskifteren, pedalene, styret og setet. Litt enklere med sykkelstativ, men ikke noe stort problem uten - må jo gjøre dette uten i SA.Her er alle de løse delene.Jeg har en myk Dakine koffert som er hard rund kantene. Har reist med den mange ganger nå og enda ikke opplevd noe problemer. Pakker hjulene i bunn så rammen oppå - bruker ganske mye bobleplast rundt.


Smack smack - klar til avreise!
2 kommentarer:

  1. "Så nedpakkingen - her har jeg demontert det som trengs. Alt man trenger er Umbrakonøkler. Skrudd av bakskifteren, pedalene, styret og setet." Tar du av pedalene med bare umbrakonøkler? Legger du ut video av det?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja! :-) iallefall disse Shimano pedalene (som er vel de vanligste på markedet) så kan man bruke umbrakonøkkel på "baksiden" (innsiden). Når det er sagt så hadde jeg, før disse nye kom, også med en stor fastnøkkel til å skru av pedalene. Grei huskeregel er forøvrig at den venstre alltid skal skrus ut motsatt vei!

      Slett