mandag 17. mars 2014

Last opp treningsdata direkte via mobilen!

Om du bruker en Garmin til å logge treningene dine og du også har en Android mobiltelefon av en ikke-alt-for-gammel utgave så kan du laste opp dine treningsaktiviteter direkte via telefonen uten å måtte koble til PC! Ikke bare det, men du kan laste direkte opp til din favoritt-treningsapplikasjon uten å måtte gå via Garmin Connect! Hurra!

Her viser jeg bilder for hvordan man gjør dette med en Garmin Edge 510, men dette skal også fungere med de fleste andre Garmin enhetene. Dette skal visstnok også fungere uten kabel om du har integrert Ant+ på telefonen (som de nye Sony Xperia og Samsung Galaxy S4/S5) sammen med en Garmin enhet som bruker Ant+ til overføring (som Forerunner 310xt/910xt m.fl.).

Du trenger to ting:

1. Applikasjonen "Uploader for Garmin". Denne er utviklet av en privatperson og koster 43kr.
2, En mikro-USB til female-USB. Kan kjøpes her for 10kr og de sender gratis til Norge. Tok bare et par uker i posten! ;-)

Her er kabelen du må kjøpe:


så er det bare å koble telefonen sammen til din Garmin:


Fyr opp applikasjonen "Uploader":


Trykk på "Get activities". Da hentes de fra Garmin'en ned til telefonen. Du kan også gå inn på hver enkelt og se på noen nøkkelopplysninger som distanse, snittfart, tid.


Nå kan du sende direkte til din nettbaserte treningsapplikasjon. Strava er den som ikke er helt direkte - her sendes den på mail og legges direkte inn i din Strava profil, men så må man evnt senere gå inn og endre navn på økten om man ønsker det.That's it! Voila! Du kan dra på sykkelferie uten å måtte drasse med deg en pc for å laste opp øktene dine til Strava! ;-)

Forøvrig ble jeg ganske overasket over hvor mye annet man kan koble til telefonen via denne kabelen. F.eks. har jeg nå overført bilder direkte fra kamera til telefonen, koblet til mus og keyboard (litt raskere å skrive mail på mobilen da..), og koblet til ekstern flash-disk.


Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: