søndag 2. mars 2014

Få puls rett inn på telefonen med Ant+!

I forrige uke ble jeg ganske overasket at telefonen min Samsung S4 faktisk har innebygd støtte til Ant+ med den siste oppdateringen av Android (4.3)! Det betyr at man kan få inn data fra alle mulige treningsdingser som pulsbelte, kadenssensor, wattmåler, mm. - så lenge man finner en applikasjon som støtter det da!...

Jeg mistenker at det er flere enn meg som ikke hadde fått med meg at S4 har støtte til Ant+ - bl.a. stod det ingenting om dette under firmware-oppdateringen fra Samsung, og det står heller ingenting om Ant+ verken på Samsung sine norske hjemmesider (se spesifikasjonene til S4 her) eller på noen av de norske nettsidene (som Komplett)... Men på tips fra Stig Dørmænen (samme mann jeg uheldigvis kjørte rett inn i under master NM i fjor) så viser det seg at det er bare å kjøre i gang en applikasjon som støtter Ant+ så er man i gang!! Merk at Sony Xperia også satser på trening/fitness nå og også har Ant+ på sine siste modeller.

I dag testet jeg derfor Garmin Fit applikasjonen som har støtte til pulsbelte og kadensmåler. Selve applikasjonen funker ok, men det kommer nok til å være et vesentlig større utvalg av apps fremover som integrerer Ant+ støtte - som f.eks. Strava. Tipper flere av de mest populære app'ene kommer til å integrere dette i nær framtid nå som både Sony og Samsung satser tung på trening/fitness med de nye telefonene sine.

Kort fortalt så fungerte dette helt supert - hadde bare telefonen på baklomma, men det hadde jo fungert veldig bra om man klarte å montere den på styret på en eller annen måte (selv om det ser passe nerd'ete ut da). Syklet derfor med clean cockpit i dag! Ganske uvanlig for min del! ;-)

Her noen bilder.

Fyr opp Garmin Fit (kostet forresten 7kr)

Side 1 med kart

Side 2 Dashboard. Stor nok skrift iallefall

Puls rett på telefonen! (Har ikke kadensmåler, men det kan kjøpes ganske rimelig for de som vil ha det.)

Litt diverse grafer fra turen


Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: