torsdag 20. juni 2013

Oslos Klatrekonge - proffene kommer på banen!

I 2012 beviste Arne Post at han var årets Oslos Klatrekonge 2012 da han spurtslo Carl Fredrik Hagen i den siste bakken opp til Tryvann i finalen arrangert av undertegnede og Dagens Næringsliv. På sin Twitter-profil definerer Arne Post seg selv som en "Supermosjonist". (Denne tittelen skrev jeg litt om tidligere i år. Det er en svært prestisjefull tittel for en amatør/ikke-proff.)


Han er altså som de fleste andre som konkurrerer om å bli Oslos Klatrekonge en amatør - i motsetning til de få utvalge som faktisk lever av å sykle og dermed kan kalle seg profesjonell.

En av våre mest profilerte proffer er Lars Petter Nordhaug. Og i likhet med sine lagkamerater Laurens ten Dam og Paul Martens har han begynt å bruke Strava! Lars Petter trener en del i Oslo når han er i Norge så da er han med i konkurransen om å bli Oslos Klatrekonge 2013! (Om han vil eller ikke!)

KOMer Tryvann med 5 1/2 time i bena! Piece of cake!!
I dag syklet Lars Petter en treningsøkt rundt Oslo og etter å ha syklet i fem og en halv time kjørte han fra Gressbanen til Tryvann og satte ny KOM på stigningen med tiden 14.04! Ja, så da er det kanskje forskjell på proffer og amatører!!! Setter jo tidene til oss andre dødelige i perspektiv det der! Offisiell bestetid (uavhengig av Strava) er fortsatt Jonathan Dayus' tid på 13:37 fra 2003, men om Lars Petter prøver med uthvilte ben så virker det jo ganske sannsynlig at han burde kunne ta den tiden også. (Og kanskje også slå min egen bestetid på 13:53!...).

LP kjørte Grefsenkollen på den svært anstendige tiden 4:21 for en liten stund siden og mangler dermed bare Kongsveien for å kunne posisjonere seg helt i toppen av årets liste - som fremdeles toppes ganske klart av Kristian Oftedal.


Som ifjor vil det avholdes en finale i høst arrangert av Dagens Næringsliv sammen med undertegnede. Dette vil bli utvidet noe i forhold til i fjor i forhold til inviterte deltagere - muligens topp 3, eller topp 5. Kommer tilbake med detaljer senere. I mellomtiden får vi overivrige mosjonister forsøke å hevde oss så godt vi kan litt lengre ned på listen! ;-)

2 kommentarer:

  1. Morsomt at du skrev Gressbanen istedenfor Grefsenkollen.

    haha

    SvarSlett