mandag 3. juni 2013

Telemark Tours 2013 - 2ndre plass!

Etter noen ritt hvor jeg har følt at marginene ikke har vippet i min retning så bestemte jeg på kort varsel for å dra til Skien på lørdag og sykle Telemark Tours! Skulle egentlig slappe av på Veierland utenfor Sandefjord, men fant ut at jeg kunne jo bare "snike meg ut noen timer" ettersom Skien ikke var så langt unna!

På vei til rittet (første etappe) 7:30 lørdag morgen!
Telemark Tours byr på en meny av ulike distanser man kan sykle, inkludert masterklasser, mosjonistklasser, forskjellige distanser mm. - men jeg fant ut at jeg bare skulle melde meg på i den gruppen som var flest deltagere i og størst konkurranse! Det var 130km fellesstarten med ca 300 syklister.

Jeg hadde faktisk aldri vært i Skien før.. og synes det var en overraskende hyggelig og fin by - og overraskelsen ble ikke mindre da jeg oppdaget at sykkelrittet hadde start og mål omtrent midt i sentrum! I tillegg hadde arrangøren gjort en super jobb med å legge en fin ramme rundt arrangementet med et målområde som inkluderte målseil, avsperret sluttspurtstrekke, en bra speaker, live-band, bunadkledde damer som delte ut premier, varm suppe og drikke til deltagerne, og pall! Nå snakker vi! Mange av kriteriene på min huskeliste for sykkelrittarrangører var dekket her.

Flott målområde! Bunandskledde damer og greier! ;-)
Dette er et av de beste målområdene jeg har opplevd i et ritt - og jeg antar at det krever ganske mye mer logistikk og koordinering i forhold til et målområdet ute på bygda - så all ære til arrangørene for dette. Rett-og-slett utrolig bra stemning - som naturligvis ikke ble noe dårligere av fantastisk vær. Det var derfor kanskje ikke overraskende at rittet hadde rekorddeltagelse og såvidt jeg har hørt var det over 1300 blide syklister som totalt hadde funnet veien til startområdet denne lørdagen.

Masse mennesker og syklister bidro til god stemning
Utviklingen av rittet forløp seg pent-og-pyntelig de første 15km (se video under fra starten - og merk særlig den kvinnelige bilisten som holder på å kræsje inn i masterbilen på 2:05...) - med unntak av at master-bilen renset vinduet med spylerveske i første sving som dusjet hele første raden av syklister... ikke profft!... Som vanlig satt jeg og irriterte meg over dårlig festet startnummer (hvor vanskelig kan dette være!? les min guide!) og undret over hva fargen rosa har med Grenland å gjøre. Kanskje de bare liker rosa?...Men så etter ca 15km - i bunnen av en nedkjøring - så låser giret mitt seg fullstendig - jeg klarer ikke tråkke kjedet rundt i det hele tatt. Bak-kassetten har løsnet!! (sannsynligvis burde jeg ha etterstrammet denne nå som jeg har hatt sykkelen i en drøy måned...). Og de to ytterste tannhjulene (de minste/tyngste) er helt løse... Jeg sklir bakover i feltet og er utrolig frustrert. Bremser ned og svinger ut til siden klar for å gå av sykkelen og bryte rittet. Men så husker jeg på Enebakk Rundt 2005 - der skjedde nøyaktig det samme, men jeg fullførte rittet ved bare å bruke de letteste girene bak! Så omtrent i samme øyeblikk som jeg er i ferd med å gå av sykkelen starter jeg å fikle litt med bakskifteren og får kjedet opp et par hakk. Sykkelen setter fart igjen - og jeg henger meg på halen av hovedfeltet! Ikke veldig fornøyd, men tenker at jeg får bare se hvor lenge det holder!?

Resten av rittet (altså de neste 115km...) så var bak-kassetten omtrent det eneste jeg tenkte på: Altså å huske på å unngå å gire ned på de tre minste tannhjulene. Resultatet var at jeg mistet plasseringer hver gang det var høy hastighet i slake nedoverbakker - for selv om jeg tråkket som en gal så hadde jeg ikke tunge nok gir til å holde farten oppe. I tillegg så knirket det og skranglet helt forferdelig og jeg fikk diverse kommentarer underveis: "Kanskje på tide med service?"... Forresten kan jeg legge til at jeg hadde sprayet sykkelen min med silikon-spray i forkant - så den så helt fantastisk ut (selv om giret var ganske håpløse)... Jeg kjørte også med 25mm dekk for første gang (takk BAB Racing og Specialized her - disse virker sinnsykt bra) - skal skrive mer om både silikon-spray og Specialized Turbo-Pro 25mm dekk senere.

Sjekk den glansen på ramma!!! :-)
Resten av turen syklet jeg defensivt pga girene, og forsøkte ikke på noen bruddforsøk. Jeg hadde egentlig avtalt med +Marthin Evensen om at vi skulle prøve å komme oss løs sammen. Men selv om jeg pakket meg inn i feltet så la det forsåvidt ikke noe demper på hans kjøring - og han prøvde seg sikkert 10 ganger uten å komme fri! Godt jobba der Marthin! ;-) På et eller annet tidspunkt (relativt tidlig tror jeg) så kom to ryttere løs, uten at jeg fikk dette med meg - og så vidt jeg har blitt informert så tok vi igjen en av de, mens han ene (Torleif Kleppe fra Grimstad SK) holdt unna og vant rittet. Han har av en eller annen grunn ikke kommet med på resultatlista og jeg står oppført som vinner, nr 2 er riktig plassering.

Mot slutten av rittet var jeg igjen uheldig. 2km før mål kjører tre av oss som ligger helt i front av feltet (av ca 15 mann igjen) feil i en rundkjøring!... Her var det ikke skiltet - arrangøren regnet tydeligvis med at alle ville skjønne at vi skulle til venstre. Nå følte jeg at uflaksen min ikke ville ta slutt - "dette ække mulig?"-følelsen... Etter en 180-graders sving over en midtrabatt og tilbake til rundkjøringen for så å ha makspuls i et par min, tar vi heldigvis igjen feltet igjen. Rekker akkurat å få ett min i gruppen og pulsen ned noen få slag før jeg klemmer til i den siste lille kneika ca 300m før mål og får de nødvendige meterne på resten før de siste to 90-graders svingene. (Heldigvis var ikke oppløpet så langt at jeg trengte de tyngste girene!...).

En sinnsykt deilig følelse å spurte ned det siste strekket og over målstreken først. Og apropos det jeg skrev om smerte i forrige uke - så kunne jeg fornøyd konstatere at jeg hadde presset meg så hardt at jeg ikke klarte å stå på bena etter målgang - og måtte legge meg ned på fortauet i noen min for å komme meg til hektene igjen! Yay! ;-) Pulsen på 180 i spurten er den høyeste jeg har registrert i hele år.

Akkurat reist meg opp igjen etter å ha testet fortauet i noen min!...
Jeg hadde tenkt å filme slutten av rittet, men startet kameraet for tidlig - og batteriet gikk tomt før jeg kom i mål. Litt irriterende og føyer seg inn i rekken av ting som ikke gikk som det skulle på lørdag.. og jeg har nå en masse video fra langt ute på landet et eller annet sted. Dette er en lang film som jeg har bare lastet opp på Youtube i sin heltet - men i tre ulike deler - se video'ene under. For de spesielt interesserte tenker jeg!... Eller de som er ekstremt glad i landeveien i indre Telemark! Siste delen inneholder en del rykk og napp kjøring fra 11:30 som er litt artig - her bare forsøkte jeg å kjøre helt kontrollert og følge med uten å bruke for mye krefter. (Merk at jeg la på gps-data på den øverste videon fra starten - men, det var litt vanskelig på de under fordi jeg ikke fant noen steder jeg kjenner igjen for å synkronisere dataene. Så de ble uten...)

Her er også data fra Strava:


Vanligvis har jeg kona som støtte og fotograf, men på lørdag var jeg for en gangs skyld alene og har heller ikke bilde av spurten som jeg jo gjerne skulle hatt. Jeg måtte også løpe avgårde ganske raskt for å komme tilbake til familien og gikk glipp av eventuell premiering. Jaja - next time! Gøy var det uansett! Og frister til gjentagelse til neste år! Et flott arrangement og et supert resultat tross store problemer underveis! ;-)
2 kommentarer:

  1. Hvordan fester du goproen? Opp-ned under styret?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja :) Den kan stilles inn til å filme opp-ned. Så slipper man å rotere videoene i et program senere

      Slett