fredag 14. juni 2013

Silikon - nå også for syklister!

For et par uker siden kunne jeg lese i Dagbladets lørdagsutgave at "mange toppbloggere bruker silikon". Bl.a Sophie Elise, som tok i bruk silikon på 18-års dagen sin "sammen med mamma" - og som skriver på sin blogg "Dette er noe jeg har hatt lyst til å gjøre helt siden jeg var veldig ung, sikkert i 5-6 år har jeg hatt lyst på dette."

"Nei, jeg synes det er ganske sykt å prøve å se ut som en barbiedukke. Likevel blir jeg glad når folk sier at jeg ligner." - Sophie Elise
Nå vil nok aldri undertegnede, som blogger om sykkel, kunne oppnå lesertall noe i nærheten av det tenåringsjenter med barbie-utseende klarer og vil derfor ikke kunne tilegne meg tittelen toppblogger... Sykkelrelaterte temaer ("båååå-ring!...") er naturligvis ganske uinteressent iforhold til falske øyevipper, melanotansprøyter, rosa pømps, botox, restylane, organiske vegetarsmoothies, og hvordan vi skal bedre beskytte små kattunger.

Men - om jeg ikke kan bli en toppblogger så kan jeg iallefall begynne med silikon.

Så jeg dro innom Bab Racing og plukket opp en boks som Pedro mente var prima-kvalitet silikon som ville "snu hoder"! Nice! Det er nøyaktig det jeg trenger!

Sykkelsilikon!
Måten dette fungerer på er at man rister flasken i ca 30 sekund for deretter å spraye over sykkelen i korte sprut. Når man er ferdig så venter man litt og så tørker over med en fille for ekstra glans. Og man trenger ikke bare ta ramma - her kan man spraye villig-vekk over hele sykkelen inkludert styre-, hendler, hjulsettet mm.

Resultatet er ganske enestående - man får en tynn glatt gjennomsiktig hinne over sykkelen som gjør at den bokstavelig talt skinner! Man skal visstnok være forsiktig med å spraye bremseflatene på felgene - men det var ingen problem for dette var bremset bort ila noen få meter på sykkelen. Sprayen kommer også med en lukt.. tror det skulle være kirsebær eller noe sånt. Lukter iallefall godt - og dette forsvant etter en liten stund.

I tillegg til å få sykkelen til å se bra ut så har den en svært gunstig praktisk side - støv og skitt fra veien fester seg ikke på samme måte som før. Og sykkelen blir så-og-si helt ren igjen ved bare å spraye med litt vann. Så i tillegg til å ha hatt en nydelig glans så har Specialized'en vært veldig ren i det siste! :-)

Sprayet med silikon! På vei til Telemark Tours.
Ifølge hjemmesiden til Muc-Off  så kan man bruke spray'en på en masse annet også - inkludert bilen, båten og motorsykkelen - det har jeg ikke prøvd enda, men kan tenke meg at det også blir bra! Et annet tips jeg fikk via instagram var "anbefaler litt på leggene og!"... tja, verdt et forsøk kanskje!

Kort oppsummert - dette er et fantastisk produkt som jeg er overasket at jeg ikke har hørt om tidligere. Kan anbefales på det sterkeste - her får man superglans og renere sykkel til en svært billig penge. Løp og kjøp!!!

Som Sophie Elise hadde sagt "nå viser jeg meg ikke utendørs uten silikon lengre!"

Hurra for silikon!

2 kommentarer:

 1. Så smart! Kanskje det er noe å bruke på mtb òg? Så slipper jeg alt støvet og skittet fra sorpa òg ;)

  (Jeg følger heller med på DIN blogg jeg, i stedet for Sophie Elise sin. Så kan jeg ihvertfall få noe fornuftig ut av tiden jeg bruker på å lese bloggen )

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal være prima på mtb også - det bør du teste :-)

   Slett