torsdag 6. juni 2013

le Tour de Brattbakker 2013

Til tross for regn og vind så møtte det opp 13 ivrige syklister ved Aker Brygge og ble med på runden le Tour de Brattbakker (TDB) - hvor ambisjonen var å sykle 9 av de totalt 10 topp bratteste bakkene i Oslo og Omegn!

Vi startet med å ta Nesodden fergen og uten unødig tidsbruk satte vi igang fra Nesoddtangen umiddelbart etter ankomst.

IMG_4614
Sykkelrelaterte tema diskuteres før start: "Så, vokser du eller barberer du bena?"
I tillegg til at dette var åpenbart en gjeng med hardhauser - bl.a. ettersom ingen var nevneverdig brydd av litt regn og vind - så ble det også raskt klart at dette var en sprek kontingent av aktive mosjonister som hadde møtt opp. At vi fortsatt hadde 100km igjen av turen og 8 bakker igjen brydde ingen seg om i første bakken, og det ble gitt full gass og makspuls opp Fladeby Skogsbilvei! Med våt veibane var det faktisk bare så vidt det var mulig å sykle opp her ettersom man fikk lett spinn på bakhjulet når man reiste seg, men ikke klarte å holde frekvensen når man satte seg ned, så var det godt gjort at alle kom seg helskinnet opp. Også imponerende av Bjørnar som satte ny KOM på bakken.

Min tanke om at vi skulle ha "rolig transport" imellom bakkene ble stadig vekk utfordret av et overskuddslager av testosteron. I tillegg ble det stadig konkurranse om skiltspurter som Jonathan hadde en evne til å ta flest av - han var på hugget!

Resten av turen forløp uten alt for store overraskelser: Bakkene på Nordstrand/Ekeberg var minst like bratte som tidligere, den nye bakken Brattelia (ikke på listen enda - kommer) var også bratt (derav navnet), og Gjøkbakken var som vanlig seig ettersom man må sykle opp hele Holmenkollen-åsen bare for å komme til den!...

Ved ca 75km syklet og 7 bakker unnagjort hadde vi en pit-stop hvor min alltid supportiv kone hadde bakt skillingsboller, kokt kaffe, og kjøpt inn et større parti med Coca-Cola. Basert på tiden det tok for gruppen å spise opp dette her så kunne det tyde på at det var flere som trengte energipåfyll nå! ;-)

IMG_4619
"Hmmm... orker jeg én bakke til?..."
Et par stykker falt av før de siste to bakkene Snippebakken og Kirkerudbakken. Og selv begynte jeg å kjenne det godt i lårene - så jeg antar at jeg ikke var alene om det... 

IMG_4639
Snippebakken forseres!
Heldigvis var ruta lagt opp slik at den siste bakken Kirkerudbakken er den minst bratte av bakkene - men den er til gjengjeld den lengste så her brukte de fleste av oss (alle?) opp de siste krefter vi hadde igjen.

IMG_4694
Torleif kjører på opp Kirkerudbakken
De raskeste gutta opp bakkene i dag var Bjørnar og Jonathan. Her kjemper de om å komme først opp til kirken: 

IMG_4677
Bjørnar og Jonathan kjemper i tet opp Kirkerudbakken
Ved "målgang" på Tanum Kirke hadde vi en liten samling og jeg hadde det vanskelige oppdraget fra Bab-Racing å kåre den som hadde vist "størst innsats og fighting spirit"!... Alle som var med fortjente igrunn prisen på et gavekort på kr 500 - for det så ut som alle hadde gitt alt det de hadde og jeg hørte ikke en eneste klage på at "jeg er sliten" e.l. i løpet av hele turen!

Så prisen ble utdelt basert på hvem som hadde vunnet flest skiltspurter! Og det var Jonathan! Grattis - og takk til BaB Racing for bidraget! Anbefaler han å bl.a. bruke det på silikonspray som jeg selv kjøpte da jeg var innom der i forrige uke - helt rått! ;-)

IMG_4715
Dagens hardhaus - ikke fordi han syklet raskest - men, fordi han vant flest skiltspurter! ;-)
Hele turen litt over ti mil med ca to tusen høydemeter syklet. Det høres ikke så mye ut, men det er noen harde høydemeter i de bakkene!... Det hadde vært vesentlig enklere å skaffe to tusen høydemeter i lange slake bakker! Økten kan sees på Strava her.

Kort oppsummert ble det en super tut med hyggelig selskap. Satser på at dette ikke ble siste le Tour de Brattbakker. Da håper jeg enda flere blir med!


Bilder fra Hans Christian (BOC) kan sees her. Takk også til HC som kjørte følgebil en stor del av turen - og bl.a bidro med et bakhjul til en av deltagerne.

4 kommentarer:

 1. Fantastisk gjennomført tur Martin, eneste som manglet var mobile toaletter i Solveien. Neste år stiller jeg bedre forberedt.

  /HC

  P.S. Hils kona å si at hun er en racer på gjærbakst.

  SvarSlett
 2. Veldig kult opplegg og godt planlagt. Strålende med innlagt bolle- og colastop. Bollene var like gode som bakkene var bratte! Takk for fin tur. Anbefaler alle til å delta på denne turen til neste år :)

  J.

  SvarSlett
 3. Imponerende opplegg Martin!
  Grunde

  SvarSlett
 4. Jeg syns dere har vært kjempeflinke! Og utrolig bra arrangement av deg da. Fint at "vanlige mennesker" også kan få til å arrangere slike ting, og ikke bare klubbene med de store løpene liksom. Så er det kanskje litt lettere for folk flest å melde seg på, når det ikke er så "store løp" det er snakk om :)

  SvarSlett