lørdag 20. april 2013

Bratte bakker: Flateby Skogsvei!

Brattbakktest - nå med video!

Er Flateby Skogsvei Oslo og omegns bratteste asfaltbakke? Den er iallefall den bratteste jeg har syklet så langt - og den går dermed inn på en foreløbig førsteplass på min liste over Topp ti bratte bakker i Oslo og omegn, og skyver Brattbakken ned til 2ndre plass.

For første gang i år på disse brattbakke-testene så hadde jeg med hyggelig selskap med Pedro (Bab Racing) og Richard. Og med strålende vårvær (endelig!) så ble ekspedisjonen en super tur!

Da vi omsider kom frem til Fjordvangen brygge på Nesodden så fant vi først ikke frem til riktig vei og varmet derfor opp med Storebakken. Denne bakken, med snittstigning på 17% over 250 meter (43meter stigning), kunne jeg forsåvidt også tatt med på listen ettersom den også slår knockout på mange av de andre jeg har på listen, men vi fant den riktige bakken nesten rett ved etterpå og den er drøyere - så jeg tar med bare denne istedenfor siden begge disse veiene jo tross alt går opp samme bakke.

Etter Storebakken da vi gjorde oss klar ved starten av Flateby Skogsvei så ble vi faktisk litt psyka ut... for da vi kikket på veggen som gikk opp foran oss så ble vi litt usikre på om vi i det hele tatt ville klare å sykle opp!... "Denne klarer jeg ikke sykle opp", sa Richard lavt.

Pedro gjør GPSn klar for veggen bak ham.. denne skal på Strava! ;)
Jeg gikk avgårde først med tanken om å stille meg litt opp i bakken for å ta noen bilder av de andre, men da jeg var midt i bakken slo jeg denne tanken raskt fra meg... "denne bakken orker jeg ikke sykle igjen", tenkte jeg. Richard og Pedro kom rett etterpå - og alle tre kom dermed opp den bratteste delen av Fladeby Skogsbilvei i fin stil. Og Richard filmen både sin egen tur opp og i tillegg fikk undertegnede på film etter at jeg bestemte meg for å sykle den en gang til for å kunne sykle helt til toppen (...). Se video'en under som gir et inntrykk av bakken - selv om det reelle inntrykket får man først ved å dra bort og sykle selv!! ;-)
Den aller første kneika man møter er på rett i underkant av 30% stigning etter at jeg har sett litt på Google Earth og våre høydeprofiler. Heldigvis var det tørr asfalt og lite grus i veien - hvis ikke så hadde det nok vært vanskelig å komme opp.

Richard var tvilende før start, men spiste bakken til lunsj! ;-)
Jeg er skeptisk til at det finnes en annen asfaltbakke i Oslo og omegn som er brattere enn denne her - fordi en brattere bakke hadde vært ekstremt upraktisk også for biler. Det er tross alt litt vinter i Norge, og av åpenbare årsaker så tror jeg ikke det er særlig hensiktsmessig å lage asfaltbakker ment til transport på 30%+. Om det finnes en brattere bakke blir jeg overasket!

Her er dataene på den bratteste delen av bakken:
Lengde: 145meter
Høydeforskjell: 30meter
Snitt-stigning: 21%
Strava-link


Ca 30% i den første delen av bakken!...

Om man synes den er for kort, så kan man fortsette et godt stykke til etter den bratte delen, og jeg har også lagd et segment på hele stigningen - se under. Denne, "hele stigningen" har fortsatt en snitt stigning på 15% over 450 meter, men det er den første delen som gjør den brutal - jeg hadde ikke mye krutt i bena når den "flatet ut". På min topp ti liste tar jeg bare den bratteste delen av bakken - det er tross alt "bratt" som er nøkkelordet her, ikke lengde!...

Her er dataene på hele Flateby Skogsvei-bakken:
Lengde: 450meter
Høydeforskjell: 66meter
Snitt-stigning: 15%
Strava-link

Hele bakken til den flater ut i en sving

Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: