onsdag 24. april 2013

Bratte bakker: Ekebergveien!

Jakten på Oslo og omegns topp ti bratteste asfaltbakker fortsetter! Og fra å ha vært litt ute i periferien ("omegn") i helgen og syklet Fladeby Skogsbilvei, så var jeg i dag definitivt tilbake i "Oslo". For å få rette stemningen linker jeg inn en låt fra Oslo Ess... kanskje det er i Ekebergvn?
Her i Oslos pulserende hjerte finner man en svingete og kneikete bit av Ekebergveien som går fra Konowsgt til Vallhallveien. Man krysser et lite brosteinsparti når man svinger av fra Konowsgate, og deretter dundrer mann rett inn i, det noen har kalt på Strava, Muur de Ekeberg! Et passende navn, for her kommer et par kneiker som er på over 20% stigning! Her er det bratt!

I min iver etter å sykle opp på en anstendig tid så glemte jeg helt å ta noen stemningsbilder... Google Streetview to the rescue:
Stemningsbilde fra Google
Strava-segmentet viser snittstigning på 11%, og er litt misvisende (etter å ha dobbelsjekket mot Google Earth og egen høydeprofiler) - og mine tall viser et snitt på 14% over hele segmentet  Og snittstigningen lyver  en del ifht hvor bratt og hard bakken er siden bakken har fire-kneiker som alle har stigningsprosenter på over 20%. Jeg har derfor satt denne høyt oppe på listen over de bratteste bakkene i Oslo og omegn!

De harde fakta - Ekebergveien (Konows gate til Vallhallveien)
Lengde: 465m
Høydeforskjell: 65m
Snittstigning: 14%
Strava-link


Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: