torsdag 11. april 2013

Når blir man en "Supermosjonist"?...

I går dumpet siste utgave av sykkelbladet Landevei ned i postkassen min - og jeg fikk en liten overraskelse da jeg oppdaget et bilde av undertegnede med tittelen "Amatør"... Dette er vel strengt talt en korrekt definisjon ettersom jeg lever for å sykle, og ikke av å sykle... Jeg har en "day job" også. Så, ja... jeg er en "amatør".

Men når det er sagt så finnes det andre titler på amatører som kanskje klinger litt bedre: Sportsidiot, overivrig sykkelnerd, mosjonist++, milsluker, etc.

Og kanskje den flotteste tittelen en amatør kan tilegne seg er "Supermosjonist"!

Men hva er en Supermosjonist? Hva må man gjøre for å kunne ta steget opp i denne eliteklubben av svette menn- og kvinner med treningsnarkomani og hjerteflimmer?

I et annet blad som okkuperte postkassen min en kort stund i forrige uke, Birkebeinerbladet, så fantes det et forslag til definisjon (vi får unnskylde forfatterens orddelingsfeil ettersom han sannsynligvis fortsatt var omtåket av melkesyre fra hans siste 4x4) som kanskje kan fungere som et utgangspunkt:

"Trener minimum 4-5 dager i uken. Godt treningsgrunnlag på sykkel og mye erfaring fra tur-løp."

Birkebeinerdefinisjonen
Unnskyld?... Helt seriøst: Trene "4-5 ganger i uken" og et "godt treningsgrunnlag"??... give me a break!.. I så tilfelle er de fleste av mine bekjente (inkludert mine pensjonerte foreldre og barna mine) Supermosjonister! Nei nei nei - lista må nok legges vesentlig høyere enn dette!

Så hvem er det som definerer seg selv som Supermosjonister - kanskje det vil gi noen svar? Med hjelp av Google imagesøk fant jeg raskt frem til et par bilder og linker til noen som kaller seg selv for Supermosjonister:

Supermosjonist nr 1 - med egen blogg.
Supermosjonist nr 2... (Martin-gitar! Nice!)
Å posere naken med en hund på Hardangervidda eller å spille gitar i garasjen iført lusekofte og Harry Potter briller føler jeg heller ikke bringer oss nærmere definisjonen av en Supermosjonist... Men, svaret tror jeg at jeg fant tilslutt i mitt favorittverktøy Strava.

I Strava så er treningsvolumene eksponert for omverdenen så her kan man finne en benchmark på hvor mye de mest ekstreme hjerteflimmerpasientene klarer å nedlegge av treningsvolumer i uken - og det ved siden av full jobb, kone & barn -  og, ikke minst, hvile..

Her er et eksempel på en kar som jeg føler definitivt fortjener å kunne kalle seg en Supermosjonist:

Nå snakker vi!!! Yess!!

Legg merke til de røde ringene jeg la til dette bildet. 1) Trener hver dag og snitter oppunder 30 timer trening i uken. 2) Har kone, barn og fulltids jobb, og 3) har et svært presist mål om å sykle 643,7km i uken (altså over 30 tusen km i året).

Da vet vi hvor lista ligger og som konklusjon har jeg forsøkt å formulere en enkel definisjon (basert på disse empiriske undersøkelsene):

En Supermosjonist trener hver dag og snitter godt over 20-timer i uken - i tillegg til å ha full jobb og familieliv.

Tror jeg beholder tittelen min som "overivrig mosjonist" inntil videre! ;-)

2 kommentarer:

 1. Being based in America, Brian has set his goal to the very round number of 400 miles. Whilst using your Norwegian settings Strava has converted this automatically to a very precise 643,7 km.

  Still a impressive goal and worthy of the title "Supermosjonist" :o)

  mvh
  Ian

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks for the clarification - did seem a bit strange with a goal of 643km :) Blows most of our local Supermosjonister out of the water!

   Slett