onsdag 26. juni 2013

Irriterende bloggere

De skriver hva som helst så lenge det generer trafikk. Fordi det øker deres selvfølelse at det de blogger om blir lest av svært mange - samme hva innholdet måtte være. Det er ego-tripp og selvforherligelse. De skriver gjerne innleggene sårende og provoserende - og bryr seg ikke om de fremstiller seg selv som usympatiske drittsekker med mangel på empati. For om mange nok blir provosert og såret så vil det komme flere lesere til bloggen.

Omdømmeeksperten (ok...)

De drømmer seg inn i en boble at de er større og mer populære enn det de egentlig er, og at dette vil bidra til en mer suksessfull tilværelse, men de er egentlig bare på samme lavnivå som en ubehøvlet gateselger som juger deg full av faen for å selge noe søppel. Fordi de tjener penger på juget - på banner-ads langs siden og fordi de tror dette vil være positivt for deres day-jobb som konsulent og "medierådgiver". De har kanskje skrevet en bok som heter Mediekuppet - og forsøker nå samme strategi i å manipulere seg frem til flere kunder under slagordet "all PR er god PR".

De bryr seg ikke om at det de skriver bidrar til å kaste glør på en debatt som heller hadde trengt konstruktive innspill, enn oppdiktede provokasjoner som kun er skrevet for å tjene bloggerens egen sak. At de uttrykker glede over at en syklist ble hardt skadet i møte med en bil, som var en virkelig hendelse, og blander dette inn i et ellers oppdiktet oppmerksomhetssøkende innlegg understreker forfatterens virkelige ansikt: En empatiløs, selvforherligende, og pengejagende blogger.

I går var jeg ute og syklet med en hyggelig freelance-reporter for et norsk sykkelblad. Jeg nevnte at jeg holdt på å skrive et innlegg om bloggere, og ventet en forsvarstale, men fikk i stedet en annen saftig leksjon!

- Få med deg at bloggere er sleske, dette er personer som gjør hva som helst for å albue seg frem, uansett hva det handler om i livet. Bloggere drives av en fryktelig egokultur, og det er ikke tilfeldig at det er i bloggermiljøet det er mye løgn og faenskap. Bloggere er en gjeng med tapere.

Så enkelt kan det sies!

Kanskje jeg er en irriterende blogger? Vel - ikke så irriterende som Haakon B. Schrøder.

2 kommentarer:

  1. Veldig bra innlegg!

    Denne medierådgiveren er sikkert selv sivilisert nok til ikke å opptre aggresivt i trafikken, men denslags sprøyt han skriver bidrar til at de lavpannede tegnestiftkastende, vidusspylerveskesprutende, presse-deg-av-veien psykopatene finner legitimering for sine handlinger.

    SvarSlett
  2. JEG syns ihvertfall ikke at du er en irriterende blogger som du sier. Jeg syns dette var meget bra skrevt, og håper flere kan begynne og tenke på samme måte som dette! :)

    SvarSlett