Oslos Klatrekonge 2012

Oppdatering 29 okt: Gratulerer til Arne Post som Oslos Klatrekonge 2012. Les saken her.

Fra 1 januar 2013 starter vi på nytt, så da er det bare å begynne grunntreningen nå!

For å finne ut hvem som er den beste bakkesyklisten i Oslo så ser vi på de individuelle tidene på Oslos tre mest prestisjefulle klatringer (Grefsenkollen, Kongsveien, og Tryvann) og gir poeng basert på en 50-poengs skala (50 poeng for nr 1, 49 poeng for nr 2, etc). Dataene samles fra Strava - og om man ikke bruker Strava (som er gratis, og så lenge man har en Garmin GPS, iPhone, eller Android phone så har man mulighet til å legge opp tidene sine) så er man heller ikke med på denne oversikten. Strava fremstår i dag som den mest populære online treningsapplikasjonen for ivrige syklister i Oslo-området, og gir en brukbar datasikkerhet - slik at man kan være relativt trygg på ingen har trikset med tidene sine!

Ellers er det verdt å være obs på at de aller fleste tidene i Strava er satt med "flying start". Det går ikke an å skille mellom de som har startet stillestående og for de som har startet en klatring/segment i full fart. Anbefaler derfor at alle som forsøker seg på topptider i Strava gjør dette med flying start - da sikrer man at man får sammenlignbare tider (og ikke mister noen sekund til "alle de andre" på listen).

Jeg har skrevet flere innlegg om Oslos Klatrekonge tidligere - og har satt "label" OslosKlatrekonge på disse innleggene - for å se de klikk på tag'en i venstre marg på bloggen - eller klikk her. Der kan man også finne frem til hvilke syklister som har toppet listen tidligere i år. I år (2012) så er Oslos Klatrekonge regnet utifra samtlige tider som ligger i Strava (også 2010 og 2011) - men fra neste år (1 jan 2013) så starter vi med blanke ark igjen!

Ståle Heitman har laget en kul side hvor data'ene til Oslos Klatrekonge trekkes live fra Strava! Her er den oppdaterte listen per dags dato:


Her er topplistene på klatringene.Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: