Oslos Klatrekonge 2013

Oppdatering 10 okt: Finalen i Oslos Klatrekonge 2013 ble avholdt 9 oktober blant de 5 beste på listen. Det ble svært spennende og Kristian Oftedal fra Vestre Aker Velo vant. Full rapport kan leses her.

Bakgrunn. (I år er det altså kun tider satt i 2013 som gjelder.)
For å finne ut hvem som er den beste bakkesyklisten i Oslo så ser vi på de individuelle tidene på Oslos tre mest prestisjefulle klatringer (Grefsenkollen, Kongsveien, og Tryvann) og gir poeng basert på en 150-poengs skala (150 poeng for nr 1, 149 poeng for nr 2, etc). Dataene samles fra Strava - og om man ikke bruker Strava (som er gratis, og så lenge man har en Garmin GPS, iPhone, eller Android phone så har man mulighet til å legge opp tidene sine) så er man heller ikke med på denne oversikten. Strava fremstår i dag som den mest populære online treningsapplikasjonen for overivrige syklister, og gir en brukbar datasikkerhet - slik at man kan være relativt trygg på ingen har trikset med tidene sine!

Så langt i år har følgende syklister toppet listen:

23 sep: Kristian Oftedal
11 sep: Arne Post!
6 sep: Morten Simonsen Vaeng
4 sep: delt mellom Arne Post og Kristian Oftedal igjen
20 aug: Arne Post
7 aug: delt mellom Arne Post og Kristian Oftedal
21 juli: Arne Post
10 juli: Thomas Larsen Røed
28 april: Kristian Oftedal
21 april: Martin P. Hoff (hehe)
18 april: Kristian Oftedal (kom som nr 3 totalt i fjor)
17 april: Thedor Kryder igjen!... (han heter egentlig ikke det - dekknavn på Strava)
8 april: Martin P. Hoff
8 februar: Thedor Kryder
12 januar: Arne Brørs
1 Januar: Martin P. Hoff (stakk ut 1jan og syklet alle bakkene!...)

29 kommentarer:

 1. Ønsker en oppdatering. Kunne du ha laget en liste for damer også, Klatredronning 2013?

  SvarSlett
 2. Oppdatering please. :)

  SvarSlett
 3. Kunne du oppdatert igjen?

  SvarSlett
  Svar
  1. ja sure - skal gjøre det veldig snart :)

   Slett
 4. Geir Killingbergtrø13. mai 2013 kl. 20:28

  Flott med en oppdatering!
  Bare så synd den ikke er helt korrekt. Av en eller annen grunn er resultatet mitt fra Grefsenkollen ikke med i poengberegningen til tross for at jeg innehar den flotte 34. plassen! Er det noe du kunne fikse i en fei? Regner med at det ikke er så lenge før jeg ryker ut av hele listen, men det er gøy så lenge det varer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ser ut som jeg ikke oppdaterte Grefsen riktig - takk! Sjekk nå og se om det stemmer! :-)

   Slett
  2. Geir Killingbergtrø13. mai 2013 kl. 21:10

   Det ser riktig nydelig ut!
   Selv takk!
   By the way - veldig bra blogg du har!

   Slett
 5. Oppdaterer du igjen :)

  SvarSlett
 6. Oppdatering på gang snart?

  SvarSlett
  Svar
  1. oppdaterte nå - var uten pc i helgen!...

   Slett
 7. Forslag: kunne du ha endret til topp 100? Er ikke fullt så god som topp 50, mens synes både bakker og opplegget ditt er fantastisk. Kan ikke se at det skulle gjøre noen endring i toppen, men bidrar til bredden får være med på lista.

  SvarSlett
  Svar
  1. joa - kan godt gjøre det - eneste er at det tar meg en del lengre tid å oppdatere, men skal se om jeg får gjort det! :-) Skal oppdatere snart.

   Ellers kommer en del andre nyheter rundt Oslos Klatrekonge snart som blir morsomt - jobber med noe saker!

   Slett
  2. Forresten nå som jeg ser litt på det så er det faktisk litt mere komplisert enn jeg først tenkte. Da må jeg endre hele poeng-skalaen og alle oppdateringene hittil i år blir ikke sammenlignbare. Jeg skal se litt på det. Takk for innspillet :-)

   Slett
 8. Ferieoppdatering?
  Bra opplegg som motiverte til omvei via Ekeberg her om dagen!
  Hva med Bærum, forresten?

  Jørund

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt treg her pga ferie :) Endelig fått oppdatert - og det er ganske mye endringer ser jeg!

   Slett
 9. Syklet Kongsveien i dag, kun for å prøve og komme inn på listen. Hadde ikke fått med meg at det var live oppdatering av denne, så når jeg sjekket den nå så hadde jeg kommet inn på en veldig sterk 108'de plass. Kult med live oppdatering.
  Syklet forbi en med el-sykkel opp kongsveien, skulle spurt om å låne den, så kanskje man kunne ha skrapet sammen et poeng eller to på de andre bakkene også. Tryvann er jo helt umulig for vanlig dødelige å komme inn på listen.
  Grefsenkollen er det jo jeg som har laget. Kanskje jeg skulle endret litt på den så alle andre bommer på den? :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. 4:27 bra det :) Jeg synes også Tryvann er den tøffeste - men, tror dette har noe med kroppsbygning å gjøre!

   Ja - jeg satte jo KOM på Tryvann i fjor med elsykkel - funker det! :-)

   http://www.youtube.com/watch?v=eDmlFojCqvo

   Slett
  2. Og jeg vil bare påpeke at jeg var ganske førnøyd med valg av musikk til den video'en. "She's Electric" av Oasis! :-)

   Slett
  3. Fantastisk låtvalg :-)

   Lars Petter er bare 11 sek bak deg uten motor. Spørs om ikke han klarer å ta den en dag uten 5 timer i bena først, eller hvor mye det var.

   Slett
 10. Takker for veldig bra initiativ og oppfølging gjennom hele året, blir gøy å lese om finalen. Det var i hvertfall en spennende innspurt ;-) Synd med Nordhaug, men de fem finalistene var klart best når man ser bort i fra proffen(e). Men du får ta med Lierbakkene neste år, så kan Oslo-syklistene prøve seg mot Drammenserne på deres hjemmebane også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :) Full rapport kommer først på fredag. At Nordhaug ikke toppet listen på samtlige av disse Strava stigningene etter tross alt å ha kjørt de hardt sier jo litt om nivået i konkurransen. Også han må ha dagsform og ok forhold for å sette KOM'er på disse tre bakkene. Han hadde sannsynligvis vunnet greit om han hadde vært 100% i dag, men ettersom han ikke var helt i slag er det sikkert mer nedside for han å stille opp og risikere å ikke vinne (hadde jo vært ganske dårlig pr for han) så skjønner han godt.

   Vurderer noen andre bakker til neste år så skal tenke på det! :-)

   Slett
  2. Sant det, skjønner godt at han ikke stiller opp hvis formen ikke er helt 100% - særlig når sesongen hans er egentlig er over. Som du sier er nok nedsiden en del større enn oppsiden, og selv om konkurransen er uhøytidelig i utgangspunktet, så ble den jo nevnt i DN i fjor - og dermed lest om rundt om i landet. Til syvende og sist så er dette levebrødet hans og proffene har også sine sponsorer å ta hensyn til, så da man må se helheten i både medieomtale og resultater.

   Da er livet heldigvis lettere for oss mosjonister som bare har vårt eget ego å ta hensyn til; det er veldig få som bryr seg om hvor hardt vi presser oss på sykkelen etter arbeidstid. Men det er jo veldig gøy med litt uhøytidelig konkurranse innimellom :-)

   Slett
 11. Ikke at det har veldig mye å si men jeg har altså syklet både Tryvann og Kongsveien i år. Er det spesielle kriterier for å bli registrert eller er det bare en glipp?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er de 150 beste på hvert segment som får poeng. Husker ikke helt i farten men man må feks sykle Tryvann på rundt 17min for å få poeng. Har du sjekket plasseringen din for 2013 (this year)?

   Slett