søndag 27. mai 2012

Kristiansand til Hovden, Color Line Tour 2012

Da har jeg fått satt mine sykkelspor i løypen på enda et ritt - og denne helgen var det den 210km lange sykkelturen fra Kristiansand til Hovden - rittet med det litt kronglete navnet "Color Line Setesdal Tour"! I år er dette det eneste kjedekjøring/lagtempo rittet jeg har tenkt å være med på, og grunnen til deltagelsen var ganske enkel: Ettersom jeg stadig er i Kristiansand så har jeg de siste årene blitt spurt sikkert 100 ganger om jeg har syklet Krsand-Hovden (hver gang praten går over på sykkel)... dette er åpenbart det STORE rittet for alle i Sør-Norge - så om man ønsker å fremstå som en nogenlunde seriøs sykkelmosjonist på Sørlandet er dette rittet obligatorisk pensum!

Krsand-Hovden har en av de flotteste rittløypene jeg har syklet. Nå var det riktignok fantastisk sommervær på lørdag, men uavhengig av været så er det en veldig fin løype opp igjennom dalene på vei til Hovden. Rittet er også profft arrangert - særlig opplegget i Hovden var helt supert - så dette er et ritt jeg vil anbefale på det sterkeste for de som ønsker en ny opplevelse i 2013.

Mye liv langs løypa
Vi var en gjeng fra BOC som hadde meldt oss på i en av felles-puljene ettersom vi ikke var nok til å be om en egen start-tid - og det viste seg å være ganske utfordrene å etablere en god rulle når man er bare ca 16+ mann (BOCere samt noen "venner") i et startfelt på over 70... Etter litt startproblemer fikk vi god flyt etterhvert, og som man ser på bildet under ble det en litt merkelig gruppe med BOC-rulle i front, og 30-40 gratispasasjerer bak. Ved ca halvveis gikk en av BOC'erne i asfalten og vi stoppet opp i noen minutt, og etter dette startet problemene... vi fikk aldri flyten i rulla igjen av ulike årsaker og med stadig færre i front brente vi av ryttere som fyrstikker... :-/ Det er også noe smått irriterende over å dra på 40 mann 2/3 av rittet, og når man da ber folk om å bidra i front så blir man møtt med en kald skulder...kjiipt. Uansett så gikk laget i totaloppløsning med ca 4mil igjen - et par stakk i en bakke og resten ble hektet av. Selv klarte jeg å ende opp med å sykle en god del av de siste 25km alene. Tapte dermed en del tid mot slutten, og fra å ha vært 3 1/2 min bak vinnertiden halvveis endte jeg opp med å være 16min bak vinnertiden i mål (kom inn på 5:29, vinnertid var 5:13). Alt-i-alt var jeg tilslutt ok fornøyd - og med en super stemning i målområdet i Hovden med live-musikk, Hovdensuppe og masse liv, så ble man raskt i godt humør igjen! :-)

Et supert ritt som frister til gjentagelse!


BOC rulla i front.. (Bilde: Anders Martinsen)
Det mest spektakulære som skjedde under turen var at vi ble fulgt av et helikopter i flere kilometer som tok bilder av oss (bilde over er tatt fra det)... Så bestemmer helikopterpiloten å posisjonere seg ca 25m over bakken for at vi skal sykle rett under - det som han tydligvis ikke tenkte på var vinden som oppstår rett under - og det var vel nærmest et mirakel at ingen av oss gikk på trynet. Det var noe av den meste sinnsyke vindkula jeg har opplevd! Litt tilfeldig da jeg åpner Facebook senere på kvelden og oppdager at det er en bekjent av meg som satt i helikoptere og tok bildene! ;-) Jaja.. vel blåst!


Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: