onsdag 23. mai 2012

Tid for barberte ben og Euro-style!

(Disclaimer: Mitt syn på hvordan man bør se ut på en landeveissykkel er betydelig mere avslappet enn dette innlegget gir uttrykk for! Les videre med påminnelse om at dette er skrevet med et smil om munnen!...)

Sommeren har endelig kommet for fullt! Yess!! Om man er tilstrekkelig ivrig så har man naturligvis syklet både vinter og vår allerede - og kanskje ikke brydd seg om å se proff/Euro-ut. Men, nå som solen har tint opp de siste iskrystallene i kroppen og man kan atter kle seg i kortbukse er det definitivt på tide å minne om at landeveissykling dreier seg ikke bare om å sykle fort, men også om å se bra ut på sykkelen!

Ifjor skrev jeg en oppsummering av the Official Rules for the Euro Cyclist (OREC) som kan børstes støv av for de som fortsatt sykler med hårete ben, pendlerjakke, refleks i hjulene, og ringeklokke på styret.

Gjennomført Euro.
I tillegg så re-poster jeg mitt innlegg om hårløse ben under. Det finnes knapt et tiltak man kan gjøre for å øke respekten hos andre medsyklister like mye som å sykle med brune, hårløse ben - gjerne innsmurt med babyoil for den ultimate glinsende effekt:ADVARSEL: DETTE INNLEGGET INNEHOLDER STERKE BILDER.


Det finnes flere teorier på hvorfor syklister fjerner hårene på bena. Bl.a.

- Lettere å massere
- Kjøligere på varme sykkeldager
- Unngår hår i sårene når man velter
- Mere aerodymanisk
- Mindre kroppsvekt
- Letter å smøre solkrem på bena

Disse "argumentene" er alle bare tull. Den viktigste grunnen er fordi det ser bra ut. Skal man se proff ut så er dette ganske enkelt en del av game'et. Skal man være med i ritt så kan man ikke stille opp med topplue, lusekofte, og ull på bena! Man må streve etter å være Euro-style om konkurrentene skal ha noenlunde respekt for deg! Helst skal naturligvis bena ikke bare være hårfrie, men også brune. Dette er viktig - for da ser man musklene lettere (det er ikke tilfeldig at bodybuildere bruker halve dagen på solstudio) - og da får man den ønskede bieffekten av å ha disse flotte bena: For når konkurrentene ser de brune, muskuløse leggene så blir de psyka ut! "Fy fader, sjekk de bena - han er det ikke no vits å forsøke å henge på."

I min søken etter å bli en bedre syklist vil glatte ben være en selvfølgelighet også i sommer. Jeg er også såpass heldig at min kjæreste og samboer har et profesjonellt hårvoksingssett hjemme (why, you ask?) - dette blir enda et hakk bedre enn å bruke høvel - ettersom hårene blir trukket ut ved roten og blir borte i opptil flere uker. MEN: Det gjør vondt. Leggene er ikke så halvgærnt, men jeg utfordrer hvem-som-helst til å vokse baksiden (og innsiden..) av lårene uten å skjære grimaser. Hold pokerfjes når disse hårene blir revet ut så har man gode forutsetninger til å vinne World Series of Poker.

Man starter med å smøre på voks:
Så presser man på et papirstykke:Så røsker hjelperen papiret hardt av mens man skriker innvendig "Å FYTTI HEL#£$@TE!!!!....":No pain, no gain!

2 kommentarer:

 1. Ser at vi skriver om mye av det samme. Sjekk ut min blogg og kom gjerne med tilbakemeldinger.

  www.utstyrsfreak.blogg.no

  SvarSlett
  Svar
  1. Nice - har ikke sett den før. Kul blogg. Skal følge med på - stå på videre du også :-)

   Slett