mandag 7. april 2014

"Everesting"... sykle 8848 høydemeter på én økt

Noen husker kanskje at jeg hadde et prosjekt i 2012 med mål om å sykle mer enn ti-tusen høydemeter på en sykkeløkt som jeg tilslutt gjennomførte ved å sykle opp og ned til Tryvann fra Gressbanen... Jeg vurderte først å kalle prosjektet "Tryvann 8848", fordi det ville tilsvare like mange høydemeter som verdens høyeste fjell Mount Everest. Men det klang liksom ikke så godt, så jeg endte opp med å kalle det "Tryvann TiTusen" og gikk for ti-tusen høydemeter istedenfor.

Jeg ble derfor litt overasket da jeg nylig ble oppmerksom på at det nå har dukket opp en side som heter everesting.cc som vedlikeholder en liste over de syklistene (se Hall of Fame) som har syklet opp-og-ned samme bakke slik at antall høydemeter blir over 8848m!... Takk til "anonym" som tipset meg om dette! Ganske populært har det blitt også - men syklister er jo notoriske selvpinere, så dette vil naturligvis være interessent for mange. Cyclingtips har også skrevet en bra artikkel om everesting.cc ettersom det er australiere som står bak.

Og nå har min Tryvann TiTusen blitt vurdert og lagt inn i Hall of Fame! Artig at de tror at fjellet heter "Tryvann TiTusen"! ;-) Den havnet helt oppe på tredje plass når det gjelder totalt antall høydemeter syklet på en tur.

Topp3 på "Elevation" i Hall of Fame

Så da er det bare å finne seg et passende fjell å begynne å sykle opp og ned!... I tillegg til å komme på listen så får man retten til å kjøpe seg en Hells500 trøye med grå stripe som kun kan brukes av 8848'ere.


1 kommentar:

  1. Huff, greier ikke å la være så skrive det:
    dette er bokstavlig talt ... galskap satt i system! ... :-)

    Når det er sagt står det skikkelig respekt av en slik økt, uansett bakgrunn, motivasjon og gjennomføring. Gratulerer med 3. plassen, en helt rå prestasjon.

    SvarSlett