lørdag 26. april 2014

Gear Fit og Strava - real time segment tracking!

Jeg har enda ikke fått testet den nye Samsung Gear fit mot noe annet enn det utrolig elendige programmet fra Samsung som heter "Fitness for Gear" (dette gidder jeg ikke skrive om en gang - så dårlig er det faktisk) - og jeg venter fortsatt på at Samsung skal lansere den nye S Health til oss S4 brukere... Alt tyder på at Gear Fit er et produkt som ble litt for raskt dyttet ut i markedet ettersom applikasjonene ikke er klare enda. Nåja..

Ved en tilfeldighet la jeg for noen dager siden merke til at om man starter å ta opp en økt med Strava applikasjonen på telefonen så starter en ny skjerm på Gear Fit helt automatisk opp og viser tid og distanse for sykkelturen! Såfremt Gear Fit er tilkoblet. Denne skjermen holder seg konstant på (i motsetning til øvrig bruk av Gear Fit hvor skjermen slås av etter en liten stund) og oppdateres fortløpende. I tillegg har man et lite målflagg man kan trykke på når man er ferdig, og økten blir da lagret på telefonen. Se bilde under - her har jeg akkurat satt den i gang og jeg er 20sekund inn i økten:


Dette er åpenbart fortsatt en beta versjon - særlig siden det ikke er annonsert noe sted enda... - og det går f.eks. ikke ann å komme tilbake til denne skjermen om man gjør noe annet på Gear Fit under treningen (som å sjekke klokka...). Men fungerer helt fint om man ikke gjør noe annet.

Men men! Når man kommer inn i et segment som man har satt som favoritt i Strava (ved å sette stjerne på segmentet - gjøres på nettet) så dukker en ny skjerm opp på klokken som viser fortløpende hvordan man ligger ann iforhold til KOM-tiden! Denne segment-skjermen viser hvor mange prosent man er i segmentet (f.eks. 58% ferdig på segmentet opp Ringsveien under), Tiden man har brukt så langt (36sek i bildet under) og hvor mye man er bak/foran KOM (29sek bak KOM tiden så langt).


Når man har avsluttet segmentet så vises sluttiden man fikk. F.eks. i bildet under brukte jeg 2:05 opp denne lille bakken (stoppet jo og tok disse bildene på veien).Merk - denne real-time funksjonaliteten fungerer altså kun for segmenter man har satt stjerne på og man må være Strava Premium bruker.

For alle andre segmenter (som er "populære" i Strava) får man ikke real-time tracking, men man får sluttiden på segmentet (i samme format som bildet over) hver gang et segment avsluttes. På turen jeg hadde i dag skjedde dette utalige ganger ettersom jeg syklet rundt i Oslo og passerte ekstremt mange segmenter...

Så dette fungerer faktisk allerede i dag! Eneste gang jeg hadde problem var pga mistet mobildekning - som jo forutsettes for at dette skal fungere real-time. Og som nevnt så er dette åpenbart ikke ferdig versjon - så det lover svært godt for hvordan dette kan bli når det er ferdig!


Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: