tirsdag 26. mars 2013

Topptur til Pico de las Nieves

I dag syklet jeg fra Puerto Mogan til "Pico de las Nieves" som er Gran Canarias høyeste punkt. Pico de las Nieves er på 1950moh og er en en sten som stikker opp på toppen av et fjell - det nærmeste man kommer er Pozo las Nieves på 1918moh med utsikt over til denne stenen. Så når du hører en syklist sier han syklet til Pico de las Nieves så kan du trygt anta at han var på Pozo las Nieves!!

Det som er ganske kult med denne turen er at man sykler nesten 2000 høydemeter i så-og-si én sammenhengende stigning. Se stigningskurven under (jeg startet omtrent helt nede ved vannet før denne og GPS'en viste rett i underkant av 2000hm syklet da jeg kom på toppen). Link til Strava her for kart over stigningen.


Å sykle opp Mogan-dalen til Ayacata (på ca 1300moh) har jeg skjønt er "standardturen" til mange syklister i området. De siste 600 høydemeterne starter med noen tøffe bakker fra Ayacata og de fleste fortsetter derfor heller nedover mot Maspalomas. Men, den siste biten er definitivt verdt det med flott utsikt på toppen - og dessuten så dreier bakkesykling seg tross alt om å komme til toppen! Ikke å snu 2/3 opp i bakken! Nå skal det sies at kanskje den flotteste delen av turen er Tauropass (se bilde under) som har en mengde kule serpentinersvinger i et kult landskap med flott utsikt.

Jeg stoppet og knipset litt bilder her og der på veien - legger noen få utvalgte under. Hadde TeamGB trøya på i dag!...

Tauropasset slynger seg oppover etter Mogan. Helt ny asfalt!

På vei opp Tauropass. Om det ser ut som jeg ligger i 30kmt så er det en illusjon.

Stenen til venstre for hjelmen min er Pico de las Nieves på 1950moh

Denne konglen har jeg sent til WADA for doping kontroll. "Not normal".

5 kommentarer:

 1. Svart styretape kan umulig være eurostyle Martin?

  SvarSlett
  Svar
  1. Strengt talt mye som ikke er Euro her... 0,75l flasker er jo også fyfy. Men jeg er oppe i bakken før de andre syklistene har våknet så ingen som ser meg ;-)

   Slett
 2. Synd du ikke ikke syklet Pico fra riktig side (Aguimes), så du hadde fått deg en skikkelig bakke :P

  SvarSlett
  Svar
  1. ok kult - det var jeg ikke klar over at den var såpass mye brattere fra andre siden. Skal huske på det neste gang jeg er der! :) Fikk med med Valley of the Tears et par dager før som var sykt bratt iallefall!

   Slett
 3. http://987654321avispa.blogspot.no/2012/12/test-de-aficion-subida-al-pico-de-las.html

  SvarSlett