søndag 17. mars 2013

Bratte bakker: Kirkerudbakken til Tanum Kirke

For nøyaktig ett år siden i mars 2012 så var det ca 15 plussgrader og jeg var ute på racersykkelen. I dag var det derimot full vinter - og med mye snø over alt (med unntak av større bilveier) så var det svært vanskelige forhold!... Om fem dager så drar jeg til Gran Kanaria med racern og da bør det være vår når jeg er tilbake igjen!

Til tross for vintervær så dro jeg ut for å teste en brattbakke jeg hadde blitt tipset om - Kirkerudbakken opp til Tanum Kirke (fra Vøyenenga). Denne bakken ligger i Bærum og går på høyre side av slalombakken Kirkerudbakken Skisenter (se Strava-link for kart). Faktisk så jeg en mann som kjørte sine to barn opp veien hvorpå de hoppet ut av bilen, tok raskt på skiene sine og satte avgårde! Slik kan man slippe å betale for heiskort tydeligvis! ;-)

Bakken setter jeg på listen min under tvil. Det er definitivt en tøff bakke med 9% snittstigning og noen kneiker på kanskje rundt 17-18% - men det blir faktisk ikke bratt nok for å konkurrere med skikkelig bratte bakker som Brattbakken m.fl. Det er en ganske lang bakke (1,6km) - omtrent like lang som Grefsenkollen (fra Lachmannsvei) - og sammenlignet med de aller fleste bakker av denne lengden er dette en skikkelig seig bakke, særlig pga varierende stigningsgrader. Så definitivt ikke en bakke å kimse av - jeg setter den inn på siste plass på lisen min over brattbakker, men den blir nok skjøvet ut etterhvert i konkurranse om en topp-ti plass tror jeg. Vi får se!Kirkerundbakken (Vøyenenga til Tanum Kirke)
Lengde: 1600meter
Høydeforskjell: 140meter
Snitt-stigning: 9%
Strava-link


Lang og bratt. Men ikke skikkelig bratt!


I dag var det snø og is som ikke gjorde det veldig enkelt... kunne ikke stå i det hele tatt for da bare spant bakhjulet. Godt å komme opp til kirken.

Oppe ved Tanum Kirke


2 kommentarer:

 1. Bakken er seig, og rimelig bratt enkelte steder. Hva med å beregne katogorisering-verdien på brattbakene med lengden * stigningsprosten (https://strava.zendesk.com/entries/20420292-How-are-Strava-climbs-categorized-For-Rides-) så man kan sammenligne dem lettere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra innspill Henrik. Tenkt litt på det, men her er jeg igrunn bare etter å finne topp-ti bratteste bakker. De kan gjerne være veldig korte, så lenge de har en sinnsyk stigningsprosent. Kategoriseringen fungerer ikke på slike brattbakker - flere av de vil ikke få "1" engang.

   Forøvrig så er det også en del feilmargin på GPS-målinger (særlig høydemeter som jo gjøres barometrisk på de fleste enheter) - og det er derfor jeg føler det er litt viktig å faktisk dra ut og prøvesykle de for å få et godt inntrykk av hvor harde de er. Bl.a. så fjør en varierende stigningsprosent, som på Vassumbakken, bakken mye tøffere - og dette synes nesten ikke på høydekurven!

   Slett