mandag 4. mars 2013

Sykkelsesongen har startet!

Det ble en fantastisk flott sykkelhelg! Jeg hadde noen fine turer hvor jeg bl.a. syklet noen ekstremt bratte bakker (se tidl. innlegg). I går (søndag) så lot jeg vintersykkelen ligge og tok terrengsykkelen ut for første gang. I tillegg så hadde jeg ny klesdrakt hvor jeg droppet vinterbukse/jakke og tok på "vanlige" sykkeltrøye/bukse med lange ermer/ben. Forskjellen dette tilsammen utgjør ifht å sykle på vintersykkelen med vinterklær er ganske ekstrem... det gikk så sinnsykt lett og fort! Ganske enkelt ubeskrivelig deilig. Ja, det er gøy å sykle på vinteren også, men det er dette som er grunnen til at vi driver med sykling! :-)

Ellers var jeg fornøyd med terrengsykkel, og ikke racer, selv om jeg så flere andre på racersykkel, ettersom jeg bl.a. svingte innom Snippebakken (og noen isete veier videre ned til Billingstad igjen) som ikke hadde vært særlig godt egnet for 23mm'ere.

Uten pigger og bar asfalt! JA JA JA!

I tillegg så er det første helg på ekstremt lenge at jeg har sett særlig mange andre syklister ute på trening. Plutselig var man ikke alene lengre. På lørdag så svingte en kar inn rett foran meg og jeg fikk muligheten til å ligge på hjul i et par km!... Det var noen måneder siden sist! Jeg ble så glad at jeg knipset et bilde av ham (noen som vet hvem dette er?...).

Endelig et hjul å henge på igjen!
Så nå er det bare å begynne å finne fram syklene igjen for de som ikke allerede har gjort det! Nå er sykkelsesongen igang! :-)

7 kommentarer:

 1. Jeg ser at du "samler" på bakker. Her er en fin grusbakke på Romerike. http://veloviewer.com/segment/697336/athlete/62894

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips - noterer den og skal huske på den om jeg er i området :) Litt usikker på hvor langt man skal strekkke definisjonen Oslo & omegn, men om bakken er bra nok så sier vi det slik!

   Slett
 2. Deilig med bar asfalt. Nettopp komt i gang uten pigger i Bergen også, om enn bare så vidt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Man føler seg som en sommerfugl som slår ut vingene for første gang! ;-) Her i Oslo/Bærum gjør vinteren en siste kramptrekning - så piggene er på igjen, men denne snøen varer nok ikke lenge!

   Slett
 3. Hei Martin. Veldig god og spennende blogg. Du skriver om artige ting innenfor sykkelsporten som virkelig engasjerer. Er selv en syklist fra Asker som har bodd i Spania i vinter og kjenner godt til blant annet snippebakken, da jeg elsker virkelig bratte kneiker/bakker. Du kan lese mer om meg på min hjemmeside: www.jonashjorth.com
  Her skriver jeg litt som deg om trening og mitt liv som syklist. Her i Spania har jeg nylig syklet en bakke på 12,5 km med 900 høydemetere, 6,9% i snitt og siste 500 meterne på 30%. Da snakker man om skikkelig stigning og du finner både tekst og bilder om dette på siden. Du kan også følge meg på strava da jeg vil reise hjem til Norge nå snart og begi meg ut på de fleste bakkene i Oslo og Asker området.(http://app.strava.com/athletes/407316) Har nylig også fulgt deg :-)
  Regner med at vi sees på sykkelen i løpet av våren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Jonas, takk for hilsen. Jeg klikket faktisk innom din Strava profil før du skrev denne hilsenen og ble straks overasket da jeg så at det var en norsk "kar i Spania" som logget såpass mange timer sykling i uken! Har nå også kikket litt på bloggen din - veldig spennende! :-)

   Som Strava-syklist får du passe på å sykle bakkene i "Oslos Klatrekonge" (se link på bloggen min på høyre side) da når du kommer hjem!

   Lykke til med 2013 sesongen! Vi sees!

   Slett
 4. Hehe, tusen takk.

  Ja, jeg skal se og få syklet de bakkene og se hva jeg kan få til.

  I lige måde! Måtte det bli en bra sesong :-)

  SvarSlett